مقالات

فشار خون (Blood pressure) چیست؟ 11 نکته پزشکی در مورد فشارخون

bp چیست ؟ معنی bp در پزشکی چیست ؟ blood pressure چیست ؟ یکی از عوامل اصلی حیات تمام موجودات زنده ، فشار خون آن ها می باشد . در ساز و کار بدن مخلوقات قلب خون را در داخل سرخرگ ها پمپاژ کرده و با بهره از این فشار ، خون موجود در رگ ها به گردش در آمده و در بدن میچرخد . به دلیل همین اهمیت بالا ، فشار خون از مواردی است که پیشنهاد می شود تا افراد با کنترل منظم و مراقبت های لازم ، در سالم بودن آن تلاش کنند.

bp در پزشکی چیست ؟  فشار خون متشکل از دو عدد بالاترین فشار ( سیستولیک ) و پایینترین فشار ( دیاستولیک ) می باشد . این به این معنی است که پس از هر پمپاژ قلب ، در ابتدا که با بالاترین فشار خون به جریان می افتد و قلب کاملا منقبض می باشد بالاترین عدد یا همان سیستولیک و در زمان نزدیک به ضربان بعدی و قبل از آن پایین ترین فشار شخص یا همان دیاستولیک اندازه گیری می شود .

bp در پزشکی چیست

اندازه گیری فشار خون (bp در پزشکی)

آزمایش bp چیست ؟ نواحی مختلفی از بدن وجود دارند که شما می توانید فشارخون خود را از طریق آن ها اندازه گیری کنید . شناخته شده ترین آن ها از طرق مچ دست و بالای آرنج می باشد که البته بالای آرنج یا همان پایین بازو ها بهترین نقطه برای اندازه گیری فشار خون می باشد . معمولا پزشکان فشارخون فرد را از دست چپ او که نزدیکتر به قلب است اندازه می گیرند . اما هنوز دلیل علمی مبنی بر اینکه فشار دست راست دقت بالاتری نسبت به دست راست داشته باشد وجود ندارد .

به همین سبب برای اطمینان کامل در دقیق بودن نتیجه ی اندازه گیری فشار خون خود بهتر این فشار را با هر دو بازو گرفته و میانگین دو نتیجه را به عنوان فشارخون دقیق خود در نظر بگیرید . واحد اندازه گیری فشار خون در دو دسته می باشد : میلیمتر جیوه و کیلو پاسکال در کشور ایران مانند بیشتر کشور های دنیا در اندازه گیری فشارخون از واحد میلی متر جیوه استفاده می شود .

در این مقیاس فشار طبیعی خون برای ر فرد باید 12 بر روی 8 باشد . یعنی عد سیستولیک یا بالای فشارخون وی بر روی 12 و عدد دیاستولیک یا پایین ترین فشارخون حدود 8 باشد . البته این اعداد با توجه به قد و وزن افراد سن و سال آن ها دارای مقدار بسیار اندکی تلورانس می باشد.

برای اندازه گیری bp فشار خون از انواع فشارسنج استفاده می شود . همانطور که در مقاله های قبل گفتیم هر فشارسنج دارای نقاط قوت مخصوص به خود می باشد که شما می توانید با توجه به شرایط خود از میان آن ها انتخاب نمایید. برای خرید فشارسنج کافیست با مشاورین سایت آبی سلامت تماس بگیرید و نیاز خود را با آن ها در میان بگذارید .

بیماری فشار خون چیست ؟

پیشتر به تعریف اصل فشارخون و مقادیر نرمال آن پرداختیم . اما چه چیز هایی در باره ی بیماری فشار خون بالا و یا بالعکس ، بیماری فشار خون پایین می دانید ؟ در واقع اگر به طور مداوم فشار شخص نسبت به عدد طبیعی 12 بر 8 تغییر زیادی را دچار شود ، به اصطلاح فرد به بیماری فشارخون دچار شده است . این بیماری با عوامل بسیار خفیف آغاز می شود و در صورت عدم اندازه گیری فشارخون ، به سختی قابل پیش بینی است ، اما در دراز مدت می تواند صدمات جبران ناپذیری را وارد کند . طوری که به بیماری فشارخون بالا ، مرگ خاموش نیز می گویند .

اگر فشارسنج برند بریسک دارید به شما پیشنهاد می کنیم برای کارکرد بهتر و راحتتر مقاله آموزش فشارسنج بازویی بریسک را مطالعه کنید.

علل ایجاد فشار خون بالا

معنی bp در پزشکی

  1. بالا رفتن سن : معمولا بالا رفتن فشا خون در افراد 60 سال به بالا یک امر طبیعی است .
  2. استعمال دخانیات : در تپش قلب و همچنین بالا رفتن فشار تاثیر گذار است .
  3. اضافه وزن و چاقی : بالا رفتن فشار در افراد چاق %60 بیش از افراد لاغر اتفاق می افتد .
  4. رژیم غذایی نا سالم : مصرف زیاد نمک و نداشتن سبزی ها و میوه ها در برنامه ی غذایی .
  5. عدم داشتن تحرک کافی : ورزش منظم به تنظیم فشار خون کمک شایانی می نماید .
  6. استرس : شاید شایع ترین عامل این روز ها در ابتلا به بیماری فشارخون ، استرس باشد .
  7. عوامل ارثی : اگر حتی یکی از والدین مبتلا به فشارخون باشد احتمال ابتلای فرزند بسیارزیاد می باشد .

blood pressure چیستفشار خون معمولا با تنگ شدن دریچه عروق آغاز می شود . تنگ شدن عروق می تواند بر اثر هر یک از علل بالا و یا اشباع شدن چربی های مضر در رگ ها و انباشته شدن آن ها روی هم و در نتیجه تنگ تر شدن عروق شود . با تنگ شدن عروق خون با فشار بیشتری در درگ ها جریان پیدا می کند و فرد را دچار مشکل می سازد .

علل ایجاد فشار خون پایین

  1. نارسایی قلب : عدم پکپاژ صحیح خون در بافت ها .
  2. مصرف برخی از دارو ها
  3. فشار های عصبی ناگهانی مانند شنیدن خبر های بد
  4. بارداری : این اتفاق در بیشتر زنان قابل مشاهده می باشد .
  5. کمبود مواد مغذی به خصوص ویتامین های گروه B در بدن
  6. کم آبی بیش از حد بدن
  7. از دست دادن خون : به طور مثال در حین عمل های جراحی یا تصادفات و…
  8. مشکلات غدد درون ریز : به ویژه غده تیرویید پر کار

درمان فشار خون

در صورت داشتن فشارخون بسیار بالا یا بسیار پایین باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید . او را از وضعیت خود با خبر سازید تا تحت درمان قرار بگیرید . اما در اینجا راهکار های خانگی درمان فشار خون را در اختیار شما میگذاریم که با توجه به آن ها می توانید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده یا اگر مشکل خفیف باشد آن را درمان کنید .bp در پزشکی

  1. اصلاح رژیم غذایی : حذف کاملی چربی های ترانس و حذف نمک که برای افراد با فشار بالا سم سفید نیز خوانده می شود .
  2. اصلاح سبک زندگی : شامل تحرک و ورزش روزانه ، هزچند اگر فقط چند دقیقه .
  3. عدم استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
  4. کنترل وزن : کاهش حتی نیم کیو از وزن هم میتواند یک گام در برابر بیماری فشار خون باشد .
  5. اندازه گیری منظم فشار خون : به خصوص در افراد سالمند ، زنان باردار و افرادی که از نوع خاصی دارو استفاده می کند .
  6. مصرف زاید سبزیجات و میوه ها و خوراکی های ویتامین دار به خصوص ویتامین های گروه B
  7. استفاده از گوشت فید به جای گوشت قرمز : به باز ماندن رگ ها کمک بسیاری می نماید .
  8. کنترل استرس و ترس : که از مهمترین عوامل انواع بیماری های فشارخون می باشند .
  9. استراحت و خواب کافی : می تواند از استرس جلوگیری کرده و در نتیجه به بهبود روند بیماری فشار کمک بسزایی نماید .

دقت کنید که بیماری فشار خون شاید در کوتاه مدت مشکل خاصی را برای فرد ایجاد نکند و فرد تنها دچار تار بینی و ضعف مقطعی و … شود ، اما این مشکلات در دراز مدت می توانند به مشکلات قلبی و عروقی ، بیماری های خونی ، نارسایی های کلیوی و انواع سکته ختم شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *