آبی سلامت | نخستین سایت مرجع تجهیزات پزشکی
2600354
پشتیبانی آنلاین

09196171001

2717945
ارسال

به سراسر کشور

واکسن کرونا چیست؟ + آیا واکسن بزنیم یا نزنیم

فهرست مطالب

واکسن بزنیم یا نزنیم

در این مقاله به سوال واکسن کرونا چیست پاسخ خواهیم داد .با شیوع و گسترش بیماری کرونا و ساخت واکسن‌های مختلف ممکن است این سوال برای افراد با نظرهای متفاوت پیش بیاید که آیا واکسن‌ها ایمن هستند؟ برای جواب به این سوال در ابتدا بهتر است با ویروس Covid-19 یا همان کرونا آشنا شویم. پزشکان همچنان در مورد اثرات کوتاه مدت و بلندمدت COVID-19 بر بدن در حال جمع آوری اطلاعات هستند. بیماری کرونا در برخی از افراد، با علائم اولیه آنفولانزا شروع می‌شود. اما در نهایت می‌تواند بر ریه ها، کبد، کلیه ها و حتی مغز نیز تأثیر بگذارد.

معمولاً هنگامی که یک فرد آلوده در نزدیکی فرد دیگری قطرات آلوده به ویروس را از طریق سرفه، عطسه یا صحبت کردن در هوا پخش می‌کند، این قطرات به راحتی تا فاصله 6 فوتی منتقل می‌شوند و اگر فردی در این فاصله و یا کمتر از آن در نزدیکی فرد آلوده قرار داشته باشد به ویروس مبتلا می‌شود.

یک فرد آلوده می‌تواند قطرات ویروس را منتشر کند، حتی اگر فاقد علائم بیماری باشد این ویروس ممکن است پس از دست زدن به یک شی، مانند دستگیره در که ویروس روی آن وجود دارد، فرد دیگری را آلوده کند. به همین دلیل ویروس کرونا، یکی از خطرناکترین ویروس‌ها شناخته شده است هنگامی که ویروس وارد بدن می‌شود، معمولاً در سلول هایی که بینی، حفره سینوسی و گلو را پوشانده‌اند، قرار می‌گیرد.

در اکثر افراد ویروس کرونا در حفره سینوسی جای می‌گیرد. پس از ورود ویروس به بدن ممکن است فرد هیچ علائمی از خود نشان ندهد به طور کلی در بعضی از افراد علائم ویروس، تا دو هفته پس از ابتلا به بیماری بروز نمی کند. با این حال فرد می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد، ویروس کرونا پس از ورود به بدن شروع به حمله به سلول‌های سالم و تولید مثل می‌کند.ما چطور می شنویم؟ برای یافتن پاسخ این سوال مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

واکسن کرونا

اولین علائمی که به طور معمول ظاهر می‌شوند عبارتند از:

تب، سردرد، گلودرد و سرفه خشک در بعضی از افراد علائم اولیه کرونا ممکن است به شکل زیر باشد:

  • تنگی نفس
  • لرز، تب، بدن درد
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی
  • خستگی غیرمعمول
  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا اسهال

در صورت عدم توانایی بدن برای مهار کردن ویروس کووید-19 در هفته اول یا بیشتر، ویروس ممکن است به سمت ریه‌های فرد حرکت کند. ویروس در ریه‌ها به سلول‌هایی که سطح ریه را پوشانده‌اند حمله می‌کند. سپس در طی حمله مایعات و مخاطی را ایجاد می‌کند که رسیدن اکسیژن از بافت ریه به خون را دشوارتر می‌کند. در این حالت نفس کشیدن سخت می‌شود که به آن پنومونی می‌گویند. اکثر افراد واکسینه در مدت زمان یک یا دو هفته پس از ابتلا و قرار گرفتن در معرض درمان بهبود می‌یابند، اما این زمان برای افراد واکسینه نشده ممکن است بیشتر طول بکشد.

در سندرم زجرآور تنفسی حاد (ARDS) یا ذات الریه با ورود COVID-19 به بدن التهاب ریه به سرعت بدتر می‌شود و پاسخ بدن برای دفاع در مقابل ویروس می‌تواند موجب آسیب بیشتری به ریه‌ها شود. در این حالت کیسه‌های هوایی ظریف و کوچک (آلوئول) که اکسیژن را به خون منتقل می‌کنند، شروع به پر شدن از ضایعات پس از حمله ویروس می‌کنند.

در عکس برداری با اشعه ایکس و سی تی اسکن از ریه فرد مبتلا، قسمت های بزرگی از ریه که فاقد توانایی انتقال اکسیژن به خون هستند، به خوبی قابل تشخیص می باشد. به علت عدم کارکرد صحیح آلوئل‌ها سطح اکسیژن در خون به طور خطرناکی پایین می‌آید و احتمالاً فرد مبتلا به کووید به یک کپسول اکسیژن برای کمک به تنفس احتیاج پیدا می‌کند.

بسیاری از پزشکان بر این باورند که پاسخ ایمنی بیش از حد بدن باعث بسیاری از عوارض جدی تر از COVID-19 می‌شود. پس از ورود ویروس کرونا سطح عوامل سیگنال دهنده شیمیایی به نام سیتوکین‌ها به قدری بالا می‌رود که سلول های ایمنی شروع به حمله به بافت‌های سالم می‌کنند. بسیاری از پزشکان این حالت را طوفان سیتوکین می‌نامند. این امر می‌تواند منجر به مواردی مانند فشار خون پایین، نارسایی اندام‌ها و آسیب عروق خونی شود. مشکلات قلبی در برخی از افراد مبتلا به COVID-19، به خصوص در افرادی که به شدت بیمار هستند مشاهده شده است.

این مشکلات شامل:

  • آریتمی قلب پرش یا تپنده

کاردیومیوپاتی قلب از بافت قلب ضخیم تر، سفت و ضعیف تر می‌شود.

  • آسیب حاد قلبی

بدن سطوح بالایی از پروتئینی به نام تروپونین را آزاد می‌کند. این آزادسازی معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که قلب آسیب دیده باشد. شوک قلبی بر اثر عدم توانایی قلب در پمپاژ خون اتفاق می افتد. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که کووید-19 می‌تواند به سلول‌هایی که رگ‌های خونی فرد را پوشانده‌اند حمله کند. این ویروس علاوه بر مشکلات قلبی، می‌تواند باعث لخته شدن خون شود که منجر به سکته مغزی یا آمبولی ریه می‌شود. افرادی که با شدت بیشتری به کووید-19 مبتلا هستند، اغلب دارای ماده‌ای به نام «دی‌دایمر» ،در خون خود می‌باشند. این امر نشان دهنده لخته شدن خون بیشتر است.

به نظر می‌رسد که کووید-19 باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم عصبی نیز می‌شود. مهم‌ترین مشکل سیستم عصبی که ممکن است در برخی از افراد روی دهد، تشنج است. تشنج می تواند به دلیل تورم در مغز یا التهاب سیستم عصبی مرکزی باشند.
علائم دیگری که می تواند به مغز فرد مبتلا به کرونا مرتبط باشد عبارتند از:

  • از دست دادن هوشیاری
  • از دست دادن حس بویایی
  • سکته مغزی

بیش از نیمی از افرادی که در بیمارستان برای درمان COVID-19 بستری هستند، سطح بالایی از یک آنزیم در خون خود دارند که نشان دهنده آسیب کبدی است. سطح این آنزیم ممکن است به علت خود ویروس کرونا نباشد و به علت دارو یا عملکرد بیش از حد سیستم ایمنی رخ دهد. حدود یک سوم افرادی که برای COVID-19 در بیمارستان بستری می‌شوند، به ورم ملتحمه مبتلا می‌شوند که ممکن است آن را به عنوان چشم صورتی بشناسید. این امر زمانی اتفاق می‌افتد که یک ویروس، باکتری یا آلرژن، بافتی را که چشم و داخل پلک را می‌پوشاند، تحریک کند.

آسیب کلیه در افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده-اند بیشتر مشاهده شده است. داروها، سیستم ایمنی ضعیف، فشارخون پایین همگی باعث آسیب رساندن به کلیه می‌شوند. با تولید واکسن‌های کرونا افراد بسیاری، دچار تردید شده¬اند و از زدن واکسن خودداری می کنند. این امر یک مانع بزرگ برای کنترل و مهار این بیماری همه گیر است. پیشنهاد می شود مقاله کاربرد مانومتر را مطالعه کنید.

محرک‌های کلیدی تردید افراد در زدن واکسن شامل رضایت، راحتی و مهمتر از همه، عدم اعتماد و اطمینان کافی به واکسن‌ها هستند. این نگرانی قابل درک است، به ویژه با توجه به اینکه به طور گسترده در رسانه‌ها منتشر شده است که تولید واکسن فرآیند پیچیده ای بوده، که سال‌ها طول می‌کشد. بنابراین چگونه می توان واکسن mRNA COVID-19 را که در کمتر از یک سال ساخته شده ، ایمن و موثر ارزیابی کرد؟

نکته: یکی از روش های افزایش سیستم ایمنی بدن و به دنبال آن کاهش خطر ابتلا به آن حجامت عام می باشد.

تقریبا بیش از یک قرن است که انسان‌ها از واکسن برای مبارزه علیه میکروب و ویروس استفاده می‌نمایند، همه واکسن‌ها قبل از عرضه باید به طور دقیقی آزمایش شوند دلالیلی مبنی بر اعتماد به واکسن در حالی که نسبت به واکسن‌های دیگر سریع¬تر شناخته شده است وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتشار طرح دقیق از ساختار ژنتیکی ویروس کرونا توسط چین
  • تولید قبل از پایان سه فاز به علت وجود داوطلب‌های زیاد حداقل سی هزار نفر برای انجام آزمایش‌هایی که اثر بخشی واکسن‌ها را می‌سنجد ( برای تولید برخی واکسن‌ها محققان اغلب ماه‌ها و گاهی حتی سال‌ها منتظر می‌مانند تا برخی از افراد برای سنجش اثر بخشی واکسن‌ها داوطلب‌ شوند و میانگین افراد داوطلب برای انجام آزمایش بالینی به هزار نفر می‌رسید)

به همین دلیل تجزیه و تحلیل آزمایش بالینی فقط حدود چهار ماه زمان برد. تولید واکسن‌ها معمولا به طور مرحله‌ای صورت می‌گیرد و شرکت‌های مختلف برای تایید نهایی منتظر تولید واکسن می‌ماندند اما به دلیل همه گیری این پاندمی شرکت‌ها نمی‌توانستند منتظر تولید واکسن بمانند به همین دلیل زمانی که واکسن کرونا در مرحله تایید نهایی بود بسیاری از کشور‌ها میلیون‌ها دلار برای تولید واکسن‌ه سرمایه گذاری کردند. پیشنهاد می شود مقاله طرز استفاده از دستگاه اکسیژن ساز یوول را مطالعه کنید.

چند روز پس از آن سازمان جهانی غذا و دارو استاندارد واکسن را برای ایمنی بررسی نمود، و این امر بدان معناست که مراکز پزشکی شروع به دریافت واکسن نمودند و واکسن‌ها برای استفاده عموم در دسترس قرار گرفتند. همه گیری ویروس و درگیری سراسر دنیا به این ویروس موجب شد تا تعداد بیماران زیادی برای سنجش اثر بخشی واکسن بعد از تزریق واکسن نهایی وجود داشته باشد. واکسن‌های کووید واکسن هایی هستند که از فناوری ام.ار.ان.آ برای تولید آنها استفاده شده است.

به لطف پیشرفت علم و صنعت بیش از ده‌ها سازمان دولتی برای تسریع بخشی به ساخت واکسن با یکدیگر همکاری نمودند. به دلیل انجام تحقیقات زیادی که سازمان جهانی بهداشت و سازمان‌های پزشکی به روی ویروس کرونا انجام دادند، اطلاعات دقیقی مبنی بر نحوه ساخت واکسن کسب نمودند. پیشنهاد می شود مقاله بخور بابونه برای لک صورت را مطالعه کنید.

شرایط زدن واکسن کرونا

مزایای تزریق واکسن کرونا

• بسیار موثر هستند
• محافظت بالای بدن در برابر ویروس
• واکنش سریع بدن در صورت ورود ویروس
• کاهش خطر ابتلا به التهاب ریه
• کاهش ریسک ابتلا و انتشار ویروس

واکسن‌های کووید-19 به کودکان و بزرگسالان کمک می‌کند تا اگر مبتلا به کووید-19 شدند، سریع درمان شوند و یا شدت بیماری در این افراد بسیار کمتر باشد. واکسینه کردن کودکان 5 ساله و بزرگتر می‌تواند به محافظت از آنها در برابر عوارض جدی کوتاه مدت و بلندمدت کرونا کمک شایانی کند. واکسن کرونا باعث کاهش مرگ و میر در افراد مبتلا می‌شود. عوارض بیماری در افراد واکسینه شده بسیار کمتر از سایر افراد است.

درصد درگیری ریه، قلب و کلیه در افراد واکسینه شده بسیار کاهش یافته است. همانطور که گفته شد ویروس کرونا به سرعت بر بدن فرد مبتلا اثر گذاشته و دارای عوارض جبران ناپذیر یا حتی مرگ می باشد. تاکنون 278 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از بین این افراد 6 میلیون نفر فوت شده اند. امروزه یک راه ایمن برای پیشگیری از عوارض کرونا و جلوگیری از مرگ افراد مبتلا وجود دارد. این راه ایمن تزریق واکسن کرونا می‌باشد.

 

لوگو سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
خانه
وبلاگ