آبی سلامت | نخستین سایت مرجع تجهیزات پزشکی
2600354
پشتیبانی آنلاین

09196171001

2717945
ارسال

به سراسر کشور

آموزش نحوه کار با نبولایزر بریسک مدل CN116

فهرست مطالب

نحوه کار با نبولایزر بریسک مدل CN116

در این مقاله میخواهیم در مورد نحوه کار با نبولایزر بریسک صحبت کنیم با ما همراه باشید. بسیاری از افرادی که دچار بیماری‌های تنفسی هستند، برای تاثیر بهتر داروها، آن‌ها را به صورت استنشاقی دریافت می‌نمایند. اگر دارویی که توسط پزشک تجویز می‌شود به صورت مایع باشد از نبولایزر و اگر به صورت جامد باشد از ریبولایزر باید استفاده شود. امروزه بسیاری از افراد طبق تجویز پزشکان، داروهای مایع را به صورت استنشاقی دریافت می‌نمایند و این عمل به کمک یک دستگاه نبولایزر صورت می‌گیرد.

نبولایز یک دستگاه کوچک است که داروی مایع را به کمک یک کمپرسور به ذرات ریز آئروسل یا غبار تبدیل کرده و امکان جذب سریع‌تر و آسان‌تر دارو را در ریه‌ ها فراهم می‌کند. به طور معمول، نبولایزرها در دو نوع برقی یا باتری دار عرضه می‌شوند. نبولایزرها یا قابل حمل هستند و یا برای قراردادن روی میز و وصل شدن به دیوار طراحی شده اند.

اجزای نبولایزر

  • یک پایه بوده برای نگهداری کمپرسور هوا
  • مخزن داروی مایع
  • لوله جهت اتصال کمپرسور هوا به ظرف دارو

بالای ظرف دارو یک رابط دهانی یا ماسکی وجود دارد که برای استنشاق آئروسل یا مه تولید شده توسط نبولایزر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نبولایزرها برای مصرف داروهای ریوی و مدیریت بیماری انسداد مزمن ریه (COPD)، آسم، برونشکتازی، فیبروز سیستیک و فیبروز ریوی کاربرد دارند.

 

داروهایی که توسط نبولایزر به صورت مه یا آئروسل در می‌ آیند شامل:

• آنتی کولینرژیک‌ها
• کورتیکواستروئیدها
• عوامل موکولیتیک
• داروهای گشادکننده برونش
• برونکودیلاتورها (برای باز کردن راه هوایی)
• محلول های نمکی درجه پزشکی (کمک به تجزیه مخاط در ریه ها)
• آنتی بیوتیک‌ها (کمک به درمان یا پیشگیری از عفونت)
هر دارویی را نمی توان توسط نبولایزر استفاده نمود، برخی از داروهای خاص مانند استروئیدها نباید از طریق نبولایزر تجویز شوند.

نحوه کار با نبولایزر بریسک چگونه است

انواع نبولایزر

دستگاه‌های نبولایزر دارای سه نوع پنوماتیک، مکانیکال و الکتریکال می‌باشند

  • نبولایزر مکانیکال

نبولایزر مکانیکال یک نبولایزر دستی با پیچ تنظیم بوده که بر خلاف دو مورد دیگر از باتری به عنوان منبع انرژی استفاده می‌نماید. ذرات آئروسل تولیدشده توسط این نبولایزر دارای قطر 8.5 میکرون بوده که بعلت دارا بودن ابعادی بزرگ، سنگین می‌باشد. سنگینی این ذرات از علت‌های مهم تاخیر دارو در رسیدن به ریه است. نبولایزر مکانیکال دارای دو مدل soft mist و pMDI بوده که مدل soft mist، دارای سرعت کم‌تر و کارایی بیشتری می‌باشد.پیشنهاد می شود مقاله طرز استفاده از دستگاه اکسیژن ساز یوول را مطالعه کنید.

  • نبولایزر پنوماتیک

نبولایزری است که به کمک کمپرسور اکسیژن فشرده، داروی مایع را به ذرات آئروسل 5 تا 10 میکرونی تبدیل می‌نماید. نبولایزر پنوماتیک به دو نوع جت نبولایزر و نبولایزر گرمایی تقسیم می‌شوند. جت نبولایزرها که از رایج ترین نبولایزرها هستند فاقد محدودیت دارویی بوده و اغلب دارای فیلتر قابل تعویض می‌باشند. انرژی در جت نبولایزرها توسط برق شهری تامین می‌گردد. این نبولایزرها دارای دو فرم پرتابل و یا رومیزی هستند. پیشنهاد می شود مقاله طریقه استفاده از کپسول اکسیژن را مطالعه کنید.

  • نبولایزر الکتریکال

این نوع نبولایزرها توسط انرژی الکتریکی داروی مایع را به ذرات مه یا آئروسل تبدیل می‌نمایند و شامل دو نوع مش یا اولتراسونیک می‌باشند. نبولایزرهای اولتراسونیک از طریق ارتعاشات با فرکانس بالا اقدام به تولید آئروسل می‌کنند. نبولایزرهای اولتراسونیک بیشتر در بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند و معمولاً برای استفاده شخصی مناسب نیستند. نبولایزرهای مش از کلاهک مشبک با سوراخ‌های ریز برای تولید آئروسل استفاده می‌کنند که به توزیع دارو به روشی بسیار کارآمد کمک می‌نماید.

نبولایزرهای مش نوین تر با اثر گذاری بیشتری نسبت به نبولایزرهای جت هستند.این نوع نبولایزر کوچک‌ترین نوع آئروسل را تولید می‌نمایند. هدف از درمان دارویی برای بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) کاهش تعداد و شدت حملات است که این امر به کمک نبولایزر و اسپری صورت می‌گیرد. همه انواع نبولایزرها دارای ماسک بوده که ناحیه دهان و بینی کاربر را به طور کامل پوشش می‌دهند. این ماسک گاز اکسیژن در ترکیب با دارو را به ریه‌های فرد می‌رساند.پیشنهاد می شود مقاله فواید بخور صورت را مطالعه کنید.

ماسک‌های نبولایزر دارای جنس‌های مختلفی می‌باشند که شامل ماسک سیلیکونی، کائوچو و pvc می‌شود. ماسک‌های نبولایزر در سایزهای مختلف S ,M ,L ,XL تولید شده و متناسب برای افراد در سنین مختلف است. رنگ ماسک‌های دستگاه نبولایزر اغلب بی‌رنگ و شفاف بوده که به تشخیص سریع تغییرات چهره و رنگ پوست بیمار کمک شایانی می‌نماید. بهتر است پس از هربار استفاده برای جلوگیری از ایجاد عفونت، انتقال بیماری و یا جلوگیری از آلودگی، ماسک و دستگاه نبولایزر را ضدعفونی نمایید.

در ابتدا از محلول ضدعفونی کننده برای تمیز نمودن ماسک و سپس از سرم نرمال سالین برای آبکشی استفاده کنید . سپس ماسک را در جای خشک و گرم قرار داده تا رطوبت ماسک از بین برود.پیشنهاد می شود مقاله نحوه استفاده از شیردوش برقی وکتو را مطالعه کنید.

دستگاه نبولایزر در مقابل دستگاه inhaler

نبولایزرها و استنشاقی‌ها ( inhaler) می‌توانند در بسیاری از موقعیت‌ها به یک اندازه موثر باشند، اما نبولایزرها در برخی موارد بهتر هستند. نبولایزرها یک غبار مداوم از دارو را ارائه می‌دهند که فرد به مدت 10 تا 15 دقیقه یا بیشتر، آن را تنفس می‌کند. این امر به فرد امکان می‌دهد در طول درمان به طور طبیعی از طریق دهان نفس بکشد اما در استفاده از دستگاه اینهالر، فرد باید تنفس خود را برای استنشاق سریع و عمیق دارو هماهنگ کند. سپس باید نفس خود را حبس کرده تا دارو وارد بدن شود.پیشنهاد می شود مقاله الکل سنج چیست را مطالعه کنید.

اگر فرد دچار مشکلات تنفسی زیادی باشد، داروهای استنشاقی ممکن است به اندازه نبولایزرها دارو را به ریه های فرد نرساند. همچنین، داروهای خاصی که برای COPD استفاده می‌شوند، مانند متاپروترنول و استیل سیستئین، فقط می‌توانند توسط نبولایزر تزریق شوند. دستگاه inhaler، اغلب ارزان تر بوده و دارای عوارض جانبی کم‌تری می‌باشند.

اینهالرها به علت پرتابل تر بودن نسبت به نبولایزرها، راحت تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از بهترین انواع نبولایزر که توسط پزشکان برای کودکان و بزرگسالان تجویز می‌شود، نبولایزر بریسک CN116 می‌باشد. نبولایزر بریسک CN116 به دلیل دارا بودن قدرت و سرعت بالا یکی از محبوبترین انواع نبولایزر به شمار می‌آید. این محصول به دلیل کم صدا بودن و تسریع تاثیر دارو برای کودکان بسیار مناسب می‌باشد.

نحوه کار با نبولایزر بریسک چگونه است

از مهم‌ ترین ویژگی‌ های نبولایزر بریسک CN116

  • دارای نازال
  • رابط بینی
  • رابط دهانی (جایگزین ماسک)
  • دو عدد ماسک نبولایزر (مخصوص اطفال و بزرگسال)
  • شیلنگ رابط
  • کاپ دارو با ظرفیت 10 میلی لیتری داروی مایع
  • پک وسایل مصرفی
  • کابل برق
  • دفترچه راهنما و ضمانت نامه 912 روز
  • دارای کیف حمل
  • مخزن کمپرسور با گنجایش 6 میلی لیتر
  • فاقد تایمر
  • دارای دکمه خاموش و روشن
  • فاقد صفحه نمایش
  • فاقد قابلیت تنظیم میزان شدت
  • دارای 5 عدد فیلتر

مکانیسم این دستگاه بدین صورت می‌باشد که داروی مایع را به کمک فشار هوا به ذرات مه مانند یا بخار مانند تبدیل می‌نماید و این دارو از طریق استنشاق به ریه فرد وارد شده و امکان جذب موضعی دارو را توسط ریه فراهم می‌کند. در هنگام استفاده از نبولایزر بریسک CN116 هرگاه میزان بخوردهی دستگاه یا تولید مه کم شد، دستگاه نیازمند تعویض فیلتر می‌باشد.برای شروع به کار دستگاه ابتدا میزان داروی مایع مورد نیاز را طبق تجویز پزشک به درون کاپ دارو ریخته و سپس ماسک را به کاپ دارو متصل نمایید.

در مرحله بعد یک سر شلنگ رابط را به کمپرسور دستگاه نبولایزر متصل کرده و سر دیگر را انتهای کاپ دارو وصل نمایید. ماسک را روی صورت قرار داده و سپس دکمه روشن و خاموش تعبیه شده به روی دستگاه را فشار دهید. نبولایزر بریسک CN116 دارای قابلیت عملکردی 4 ساعته (به طور مداوم) می‌باشد.میزان متوسط نبولاریزاسیون توسط این محصول 0.18 میلی لیتر در دقیقه بوده و طراحی منحصر به فرد این دستگاه، استفاده از آن را برای همه افراد آسان نموده است.

نبولایزر بریسک CN116 در وزن 1150 گرم و ابعاد 155*140*95 میلی متر به بازار عرضه شده است. بدنه در این محصول به رنگ سفید و تمامی لوازم جانبی‌ای که به همراه دستگاه ارائه شده است، فاقد مواد حساسیت زایی مانند لاتکس می‌باشد. در نبولایزر بریسک CN116، حداکثر فشار ≥35 Psi و محدوده فشار عملکردی 9-16 Psi است اثر بخشی بیشتر این محصول به علت قابلیت تبدیل داروی مایع به ذرات آئروسل با قطر 3 الی 6 میکرون بوده که موجب نفوذ این ذرات به عمق شش‌ها می‌شود.

نبولایزر بریسک CN116 دارای سرعتی معادل 5 الی 8 لیتر بر دقیقه می‌باشد. منبع انرژی در نبولایزر بریسک CN116، 120 ولت یا 60 هرتز بوده که توسط برق شهری تامین می‌شود.

نکات مهم در هنگام استفاده از دستگاه نبولایزر

1. پس از هربار استفاده باید رابط دهانی و ماسک نبولایزر ضدعفونی شود.
2. قبل از استفاده دست خود را با آب و صابون شسته و ضد عفونی نمایید.
3. دقت نمایید که ماسک به خوبی بر روی صورت فیکس شده باشد تا مه تولید شده از ماسک خارج نشود.
4. از صاف بودن و گره نداشتن شیلنگ رابط اطمینان حاصل نمایید.
5. در هنگام استفاده از رابط دهانی، به گونه‌ای رابط را توسط دندان های بالا و پایین نگه دارید که مه به بیرون درز نکند.
6. کاپ مخصوص دارو را پس از هر بار استفاده کاملا تمیز و خشک نمایید.
7. در هنگام استفاده، کمپرسور را به روی یک سطح سفت مانند میز قرار دهید.

مزایای استفاده از نبولایزر

  • قابلیت استفاده همزمان چندین دارو
  • استفاده آسان در هنگام حملات آسم
  • جلوگیری از ایجاد ترشحات و یا عفونت ریه
  • افزایش استقامت بدن
  • جلوگیری از آسیب رسیدن به معده که اغلب در اثر بلع داروهای مختلف رخ می‌دهد.

مزیت اصلی استفاده از دستگاه نبولایزر این است که توسط این دستگاه، داروی مایع پس از تبدیل به آئروسل مستقیماً در دستگاه تنفسی رسوب می‌کنند و بنابراین می‌توان غلظت‌های بالاتری از دارو را برونش و بستر ریوی با عوارض جانبی کمتری نسبت به زمانی که از مسیر سیستمیک استفاده می‌شود، به دست آورد.

اثربخشی نبولیزاسیون به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله ویژگی‌های دارویی که قرار است نبولیزه شود (اندازه ذرات، شکل، چگالی و کشش سطحی)، آناتومی راه‌های هوایی، تکنیک استنشاق بیمار و سیستم نبولیزاسیون مورد استفاده و غیره. عواملی که اندازه ذرات تولید شده توسط نبولایزر را تعیین می‌کنند شامل ویژگی های محلول و سرعت جریان سیستم نبولایزر می‌شود. هرچه سرعت جریان بیشتر باشد، ذرات آئروسل کوچکتر است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با انواع دستگاه نبولایزر، با مشاوران ما در سایت آبی سلامت تماس حاصل نمایید.

 

لوگو سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
خانه
وبلاگ