متاسفانه این امروزه در تمام طول روز موضوعی ذهن همه ما را درگیر خود کرده . کرونا در این مقاله به شکل ساده و البته کامل به شناخت این ویروس خواهیم پرداخت کرونا ویروس ها در سال 1965 کشف شدند . این گونه یکی از دسته های ویروسی می باشد که انواع بیماری مانند سارس و مرس و… را شامل می شود .
اما بیماری فراگیر و خطرناک این روز ها که به کرونا معروف شده در واقع کویید 19 از دسته ی کرونا ویروس ها می باشد . تا کنون ویروس کرونا جان هزاران نفر را در جهان گرفته و در روز های پیش رو قطعا این آمار بسیار بالا تر خواهد رفت . لذا داشتن شناخت درست از این ویروس و رعایت موارد پیشگیری کرونا برای همه افراد الزامی می باشد .
درمان کرونا
متاسفانه تا الان دارویی برای ویروس کویید 19 کشف نشده و طبق برخی پیش بینی ها ساخت واکسن این بیماری ممکن است تا دو سال زمان ببرد . بنا براین پیدا کردن داروی کرونا را فراموش کنید ! اما باید بدانید که آمار مرگ و میر کرونا در مقیاس جهانی چیزی کمتر از 3% می باشد . البته متاسفانه این نسبت در ایران به دلیل عدم فراهم بودن امکانات مناسب بسیار بالاتر از میانگین جهانی می باشد .
طبق آمار رسمی کرونا تا کنون در ایران جان 19 نفر را گرفته . اما آمار های غیر رسمی و شنیده ها حاکی از عدد بسیار بزرگتری می باشد . شاید درمان قطعی برای کرونا وجود نداشته باشد . اما با پیشگیری و درمان به موقع می توان خطر این ویروس را به شکل چشم گیری کاهش داد . بنابر این هرگز روحیه خود را از دست ندهید ، حتی در صورت ابتلا در اینجا می توانید راه های پیشگیری کرونا را به شکل اصولی بخوانید .در این مقاله به علایم کرونا و آشنایی با این ویروس و تفاوت های کرونا با آنفلانزا خواهیم پرداخت
علایم کرونا
ویروس کرونا یا همان کویید 19 بین 1 تا 12 روز بدون هیچ علامتی در بدن می ماند . بنابراین حتی در صورت نداشتن علایم کرونا باید مراقبت های ویژه ای را انجام داد . مشکل دیگر شباهت زیاد این بیماری ، به بیماری آنفلانزا می باشد . اما با کمی دقت می توان به تفاوت دو ویروس پی برد .
در زمان کرونا زدن ماسک به خودتان و اطرافیانتان کمک زیادی میکند برای خرید ماسک سه لایه به لینک مربوطه مراجعه نمایید.
علایم اصلی کرونا را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید
تفاوت های کرونا با آنفولانزا
نخستین تفاوت این دو بیماری در سرعت شروع و پیشروی آن هاست . آنفولانزا معمولا با سرعت بسیار بیشتری نسبت به کرونا ویروس ها در بدن پیشروی می کند . گرچه تب در بین هر دو بیماری از علایم مشترک می باشد ، اما در کرونا ویروس ها معمولا لرز کمتری وجود دارد .
در صورتی که احساس گرمایی شدید در بدن دارید از تب سنج برای سنجش دمای بدن خود استفاده کنید
سر درد تفاوت دیگر است . عموما بیماران مبتلا به آنفولانزا سر درد های شدیدی را تجربه می کنند ، اما سردرد الزاما از علایم کرونا ویروس نمی باشد . اما شاید قابل تشخیص ترین تفاوت این دو گونه ویروس ها در اثر گذاری بر دستگاه گوارشی باشد .
آنفولانزا معمولا با حالت تهوع و سر گیجه ناشی از آن و اسهال همراه می شود . اما این نشانه ها کمتر در کرونا ویروس ها دیده شده اند . با این همه در صورت بروز نشانه های این بیماری حتی خفیف بهتر است با مراقبت های لازم با مراکز درمانی تماس بگیرید .
برای جلوگیری از ویروس کرونا چه باید کرد ؟
متاسفانه کرونای جدید یا همان ویروس کووید 19 هنوز یک بیماری نا شناخته و فاقد درمان تضمینی می باشد . بنابراین تنها راه ممکن پیشگیری از کرونا می باشد . برای این امر ابتدا باید بدانیم که این ویروس چقدر واگیر دار است و از چه راه های منتقل می شود .
راه های انتقال ویروس کرونا
واضح است که این ویروس از فرد به فرد منتقل می شود . با زدن عطسه و سرفه این ویروس بر روی سطوح قرار میگیرد و بسته به شرایط محیط بین دو ساعت تا یک هفته باقی می ماند . ویروس کووید 19 یک ویروس سرد سیر می باشد و تا دمای 20- را به راحتی تحمل می کند . این دما بسیار سرد تر از دمای یک فریزر خانگیست . بنابراین اینکه با فریز کردن خوراکی هابرای پیشگیری از کرونا کاری انجام دهید را فراموش کنید .
چگونگی پیشگیری از کرونا
اگر شما در یک محیط قرنطینه ی کاملا ایزوله ، بدون هیچگونه تماس با بیرون زندگی نمی کنید ، نمیتواند خود را به طور کامل از شر ویروس کرونا در امان بدانید . ولی با انجام یک سری اقدامات متعدد می توانید احتمالا ابتلا را کاهش داده و پیشگیری از کرونا نمایید .
اقدامات موثر در پیشگیری از کرونا
مهمترین اقدام برای پیشگیری از کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد تغذیه برای این امر بسیار مهم می باشد . خوردن انواع میوه ، غذاهایی با طبع گرم و مصرف مولتی ویتامین ها می تواند کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن نماید .
شستن منظم دست ها بسیار ضروری می باشد . همانطور که پیشتر گفتیم ویروس کرونا یا کووید 19 روی سطوح می ماند . لمس سطوح آلوده به سرعت آلودگی را روی دست ها انتقال می دهد .
هرگز قبل از شستن کامل دست ها صورت خود را لمس نکنید . ویروس می تواند از طریق چشم ها و گوش ها و بینی و دهان سریعا منتقل شود . برای این کار دست ها را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون خوب بشویید .
استفاده از الکل و مواد ضد عفونی کننده نیز مهم است . در هنگام بیرون بودن همیشه فرصت شست و شوی دست ها وجود ندارد . با استفاده از مواد ضد عفونی کننده و خرید پد الکل و… می توانید دست ها و یا محیط اطراف خود را به طور منظم ضد عفونی نمایید .
ماندن در خانه و در معرض عموم نبودن از مهمترین نکات است . تا جایی که می توانید این روز ها در خانه بمانید و از بیرون رفتن پرهیز کنید .
استفاده از دستکش مناسب . با خرید دستکش لاتکس یا دستکش ونیل می توانید الوده شدن دست ها را عقب بیاندازید . البته تعویض منظم دستکش الزامی می باشد .
استفاده از ماسک مناسب می تواند بسیار مفید باشد . ماسک می تواند کمی بر روی ورود آلودگی به ریا ها موثر باشد . البته استفاده از ماسک به این معنی نیست که دیگر خطر شما را تهدید نمی کند . اما استفاده از آن در محیط های عمومی موثر می باشد .
در آخر باید اشاره کنیم که هیچ کدام از این اقدامات به تنهایی اثربخش نیستند . اما با انجام همه ی این امور می توانید تا 50$ پیشگیری از کرونا را ازایش دهید . فروشگاه آبی سلامت در حد توان و بضاعت از مردم کشور عزیزمان حمایت می نماید تا به یاری ایزد منان به سلامتی از این بلا نیز بگذریم .
برای خرید ماسک ، خرید محلول ضد عفونی ، خرید پد الکل و… با مشاورین آبی سلامت تماس حاصل نمایید . سبک زندگی سالم ، تجربه آبی سلامت