مقالات

ساکشن چیست (suction) ؟ + انواع ساکشن

دستگاه ساکشن یکی از وسایل مهم در تجهیزات پزشکی می باشد که به معنای لقطی مکش یا جذب به وسیله میکیدن می باشد . که از این دستگاه برای خارج کردن گرفته شده است.اما معنی ساکشن چیست؟ ساکشن پزشکی چیست؟ معنی کلمه ساکشن چیست؟ این لغت از تحت لفظ انگلیسی آن مایعات مترشحه استفاده می شود . ساکشن به چه معناست ؟

تعریف ساکشن چیست؟

ساکشن یعنی چه؟ معنی ساکشن مکش می باشد کلمه مکش از عمل مکیدن ناشی می شود. فرآیند ساکشن به حذف مواد ترشحی زائد با استفاده از تکنیک فشار زیاد اشاره دارد که مواد زائد ترشحی ممکن است به حالت جامد ، مایع یا حتی گاز باشد.در صورت عدم موفقیت بیمار برای حذف کردن برخی از ترشحات از بدن به طور طبیعی ، از دستگاه مکش استفاده می شود و با کمک روش خلا فشار بالا ، تمام مواد زائد ترشحی با کمک انواع ساکشن به طور مصنوعی از بدن بیمار خارج می شود.

دستگاه ساکشن فقط به نوع خود محدود نمی شود ، بلکه انواع مختلفی از دستگاه ها وجود دارد که می توانند برای انجام فرایند مکش استفاده شوند. تصمیم به استفاده از انواع ساکشن به عوامل مختلفی مانند سابقه پزشکی بیمار و همچنین به نوع مواد زائدی که قرار است از بدن بیمار خارج شود بستگی دارد.

ساکشن شارژی 7E-D yuwell

11,700,000 تومان
توضیحات ساکشن شارژی 7E-D yuwell امروزه یکی از ضروری­ترین و مهم­ترین دستگاه­های پزشکی مورد استفاده برای مکش ترشحات بدن بیمار،

ساکشن رومیزی 7E-A yuwell

7,070,000 تومان
توضیحات ساکشن رومیزی 7E-A yuwell امروزه بسیاری از افراد برای جراحی­های کوتاه و یا مراقبت­های درمانی در خانه به خرید

ساکشن hsp

3,100,000 تومان
توضیحات ساکشن hsp ساکشن hsp، یک دستگاه دو پیستونه بوده که به منظور جمع آوری تجمع خون و ترشحات بدن

ساکشن as-36 V BR cami زنیت مد

16,500,000 تومان
توضیحات ساکشن as-36 V BR cami زنیت مد اگر به دنبال خرید دستگاه ساکشن مناسب برای خود هستید، لازم است

ساکشن AS-12 V BR cami زنیت مد

15,000,000 تومان
توضیحات ساکشن AS-12 V BR cami زنیت مد ساکشن AS-12 V BR cami زنیت مد یکی از مهمترین وسایلی که

ساکشن As-200 Cami زنیت مد

11,000,000 تومان
توضیحات ساکشن As-200 Cami زنیت مد ساکشن As-200 Cami زنیت مد ساکشن ها دستگاه های مفیدی در کلینیک ها و

ساکشن asirate cami زنیت مد

9,000,000 تومان
توضیحات ساکشن asirate cami زنیت مد ساکشن asirate cami زنیت مد یکی از مهمترین لوازم پزشکی که در مراکز درمانی

دستگاه ساکشن دستی مدل قابل حمل

950,000 تومان
معرفی اجمالی محصول دستگاه ساکشن (Suction) دستگاهی است که با ایجاد خلاء ، باعث ایجاد فشار منفی شده و هوا

ساکشن برقی مدل تک شیشه مکسی

1,750,000 تومان
معرفی اجمالی محصول نگهداری بیمار در منزل منوط به یادگیری آموزش های اصولی و داشتن وسایل و امکانات مورد نیاز

انواع ساکشن

اولین دستگاه ساکشن معمولی توسط یک متخصص قلب و عروق به نام پیر کارل ادوارد پوتاین در سال 1869 ساخته شد.دستگاه ساکشن او یک ماشین دستی بود که با هدف جلوگیری از نارسایی قلبی، از پمپ برای تخلیه آبسه ها و تجمع مایعات در قفسه سینه استفاده می کرد.با پیدایش برق، ماشین های مکش از دستگاه های دستی به دستگاه های الکتریکی ارتقا یافتند. با این حال، تا اواخر دهه 1970، انواع ساکشن بسیار بزرگ بودند و اغلب به طور دائمی روی یک دیوار چسبانده می شدند. با گذشت زمان ، بسیاری از انواع ساکشن در طرح ها و سایزهای مختلف اختراع شدند.

امروزه چندین نوع دستگاه ساکشن برای استفاده یا اجاره در بیمارستانها و منزل بیماران در دسترس است.در هنگامی که حجم مایعات خارج شده از بدن بیمار بالا باشد از دستگاه ساکشن استفاده می شود. نگه داری و تمیز بودن دستگاه های ساکشن در مراکز درمانی بسیار حایز اهمیت می باشد زیرا به وسیله این دستگاه ترشحات بیمار را استخراج می کنند. باید دقت داشت که لوله های تمامی ساکشن های استاندارد باید ضد جرقه باشد.

در هنگام خرید ساکشن به نوع آن دقت فرمایید و بنا به نیاز خود خریداری کنید

انواع ساکشن به چهار مورد تقسیم بندی می شود

• دستگاه های مکش دستی

دستگاه های دستی از برق استفاده نمی کنند و طراحی آنها می تواند به سادگی یک لامپ دستی باشد که برای دفع مخاط از حفره بینی کودک یا افراد سالمند استفاده می شود.انواع ساکشن دستی اغلب در شرایط اضطراری استفاده می شوند زیرا برای عملکرد به برق نیازی ندارند و معمولاً کوچک و قابل حمل هستند. با این حال ، استفاده از انواع ساکشن دستی به طور مداوم و پیوسته در مدت زمان طولانی دشوار است.

• دستگاه های ساکشن ثابت

برای دهه ها ، انواع ساکشن ثابت متداول ترین ساکشن ها بودند ، زیرا قابل اعتماد ، موثر و سازگار بودند.با این حال ، عدم قابلیت جابجایی انواع ساکشن ثابت ، باعث اختراع انواعی دیگر از ساکشن ها شد. بیماران در حین حمل و نقل در امبولانس نمی توانند با دستگاه ساکشن ثابت درمان شوند. انواع ساکشن ثابت فقط می تواند در بیمارستان ها به بیمار خدمات اورژانسی ارائه دهد.

• دستگاه های مکش قابل حمل

دستگاه های مکش قابل حمل به دلیل پیشرفت در فنآوری مکنده و باتری در حال افزایش محبوبیت هستند.انواع ساکشن قابل حمل به گونه ای طراحی شده اند که بسیار سبک وزن بوده و قابلیت جابجایی و حمل و نقل آن ها راحت است و هم برای بیماران و هم برای متخصصان پزشکی مناسب است.دستگاه مکش قابل حمل از بین هر چهار نوع دستگاه مکش بهترین است ، زیرا این دستگاه ها همیشه سرعت بالایی دارند،در کار، مشابه مکش های دیواری هستند اما تنها تفاوت آن ها در نحوه ی استفاده از هر دو نوع ساکشن می باشد.انواع ساکشن قابل حمل نیازی به جابه جایی بیمار برای ساکشن کردن ندارد.

پیشنهاد میشود برای خرید و دانستن قیمت ساکشن برقی به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

توضیحات و نحوه استفاده از ساکشن دستی

ساکشن های دستی دارای به دلیل قابل حمل بودن و همچنین برای سبکی و راحتی در استفاده از طرفداران بالایی بر خوردار هستند. این دستگاه به منظور مکش مایعات و ترشحات بدن بیمار طراحی شده است و دارای یک دسته اهروم فشار برای ایجاد خلاء می باشد.مخزن زیری دستگاه دارای حجم کمی برای نگه دارایی مایعات استخراج شده از بدن بیمار می باشد و همچنین لوله ساکشن باید ضد جرقه باشد .دستگاه ساکشن دستی قابل حمل به دلیل سبکی و کم حجم بودن آنها مورد استفاده بیماران در منزل قرار می گیرد که خود یا همراهان بیمار عمل ساکشن را انجام می دهند .

برای استفاده نیاز به آموزش دقیق طرز استفاده دارید ولی به طور کلی می توان توضیح داد که ابتدا لوله ساکشن را به پمپ متصل می کند سر دیگر لوله را به وسیله کانتر داخل بدن بیمار قرار می دهید و به وسیله دسته ساکشن شروع به بالا کشیدن مایعات ترشح شده در بدن بیمار می کنید .

اگر از انسولینهای قدیمی استفاده میکنیدبرای خرید سرنگ میتوانید به صفحه قیمت سرنگ انسولین مراجعه نمایید.

ساکشن برقی و نحوه استفاده از آن

انواع ساکشن

این دستگاه پزشکی از اقلام زیر تشکیل شده است و هر کدام دارای وظیفه مهم در دستگاه می باشند .

  1. موتور الکتریکی دستگاه ساکشن
  2. مولد فشار منفی
  3. مخزن برای جمع آوری مایعات
  4. فیلتر تصفیه
  5. نمایشگر و مانومتر دستگاه ساکشن

پیشنهاد میشود برای خرید امبوبگ و دانستن قیمت آمبوبگ به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

طریقه کار دستگاه های ساکشن مشابه هم نمی باشد و نسبت به مدل آنها دستگاه برای ایجاد فشار منفی مورد نیاز از سیستم و روش خاصی استفاده می کنند .

سه نوع ساکشن برقی موجود می باشد که از سیستم های متفاوت بهره می برد.

  1. ساکشن هایی که به وسیله پمپ های روغنی باعث ایجاد فشار منفی می شود.
  2. ساکشن هایی که برای سیلندر های آنها نیازی به روغن نمی باشد.
  3. ساکشن هایی که به وسیله اختلاف فشار ایجاد شده توسط اکسیژن متراکم در مخازن اکسیژن جهت ایجاد فشار منفی و مکش مناسب استفاده می شود.

در ساکشن های برقی به چند نکته مهم توجه فرمایید در هنگام پر شدن مخزن ساکشن سریعا مخزن را تخلیه کنید زیرا امکان برگشت ترشحات به موتور دستگاه وجود دارد . در هنگام استفاده از دستگاه ساکشن روغنی هر یک ماه سطح روغنی داخل موتور را برسی فرمایید که در صورت کم شدن روغن موتور،روغن مناسب جایگزین شود.برای خرید الکل سنج به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

طریقه استفاده از ساکشن برقی

توجه داشته باشید که هدف از ساکشن دهانی حفظ رطوبت و سلامت دهان بیمار و برداشتن خون و ترشحات استفراغی می باشد. در بعضی از بیماران برای استخراج مایعات و ترشحات ریه از ساکشن استفاده می شود که در این موارد بیمار به وسیله سرفه قادر به خارج کردن ترشحات ریه نمی باشد . با انجام عمل ساکشن راه های تنفسی بیمار پاک شده و تمامی ترشحات استخراج می شود تا از آتلکتازی ثانویه به انسداد راههای هوایی جلوگیری شود.

در مورد بالش مخصوص دنبالچه بیشتر بدانید.

معنی ساکشن

لوله ساکشن

مراحل آماده کردن بیمار برای ساکشن

  1. توضیح کامل مراحل انجام شده به خود بیمار و توجیه کامل بیمار
  2. آماده نگه داشتن وسایل مورد نیاز
  3. استفاده از کاتتر های کوچیکتر از سایز بیمار سایز کاتتر مناسب برای گروه های سنی برای عمل ساکشن
  • نوازادان :8-5
  • کودکان:8-6
  • نوجوانان:10-8
  • بزرگسالان:18-12

قبل از انجام ساکشن و قبل از اتصال کاتتر به لوله ساکشن فشار منفی این واحد باید از طریق مسدود کردن انتهای لوله چک شود و فشار باید تا حدال امکان پایین آورده شود .

  1. بیمار را در وضعیت عمودی قرار دهید (درصورت توانایی بیمار این عمل را انجام دهید)
  2. پره اکسیژناسون را طبق دستورالعمل انجام دهید
  3. پالس اکسیمتر را به بیمار وصل کنید
  4. از وسایل ایمنی مثل دستکش و پیش بند و محافظ چشم استفاده کنید
  5. کانتتر را به ساکشن وصل کنید
  6. کاتتر را با ملایمت وارد راه هوایی تنفس کنید و از فشار منفی زمانی که در حال خارج کردن کاتتر هستید استفاده کنید .

دقت فرمایید زمان هر دوره ساکشن نباید بیشتر از 15 ثانیه طول بکشد.انواع دستگاه ساکشن با ضمیمه های مختلف تجهیزات پزشکی بسیار سازگار است و همچنین باتری آن از ماندگاری بالایی برخوردار می باشد.دستگاه های ساکشن اغلب هنگامی که بیمار دچار انسداد مایع یا نیمه جامد در حلق ، نای یا حفره های دهان خود می شود ، مورد استفاده قرار می گیرند.با این حال ، دستگاه مکش ایده آل ممکن است بسته به شرایط بیمار متفاوت باشد. توجه نمایید که قیمت انواع ساکشن با یکدیگر متفاوت است. قبل از خرید انواع ساکشن بهتر است با چهار مدل آن آشنا شوید و از پزشک خود کمک بگیرید.

اگر به دنبال خرید انواع ساکشن برای خود هستید یا به تجهیزات پزشکی یا دستگاه دیگری نیاز دارید ، می توانید از سایت آبی سلامت آن را با خاطری آسوده تهیه کنید.

برخی سوالات متداول:
ساکشن چیست ؟
ساکشن به معنی مکش می باشد کلمه مکش از عمل مکیدن ناشی می شود. فرآیند ساکشن به حذف مواد ترشحی زائد با استفاده از تکنیک فشار زیاد اشاره دارد که مواد زائد ترشحی ممکن است به حالت جامد ، مایع یا حتی گاز باشد.
انواع ساکشن چیه؟
• دستگاه های مکش دستی
• دستگاه های ساکشن ثابت
• دستگاه های مکش قابل حمل

 

5 دیدگاه در “ساکشن چیست (suction) ؟ + انواع ساکشن

  1. محمد گفت:

    سلام می خواستم بدونم کلوز ساکشن یعنی چه؟ چه فرقی با ساکشن داره

  2. یوسفی گفت:

    دوست عزیز کلوز ساکشن وسیله ایست پزشکی واستریل که جهت ساکشن کردن لوله تراشه یا تراکیوستومی در حالیکه سیستم بسته و استریل حفظ می شود به کار برده می شود

  3. یزدان گفت:

    با تشکر از مقاله خوبتون خیلی دنبال این بودم بدونم منظور از ساکشن چیست که متوجه شدم مرسی

  4. محمدی گفت:

    درود و مهر، میشه راهنمایی بفرمایید ساکشن از راه بینی چه تفاوتی با ساکشن از راه دهان داره؟ چون بیمار ما دهانشون قفل هست میخواستم بدونم از راه بینی هم همون نقطه ی اثر از راه دهان رو داره؟ بیمارم دچار عفونت ریه و آسپیراسیون بود و سه ماه آی سی یو بودن.. لطفا راهنمایی بفرمایید

    1. skandari گفت:

      اصلا به هیچ عنوان از راه بینی ساکشن نکنید چون آسیب میبینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *