ویدیو آموزشی

نحوه استفاده از فشارسنج عقربه ای + فیلم و نکات

در این مقاله می خواهیم به نحوه استفاده از فشارسنج عقربه ای بپردازیم . فشارخون، همان فشار جریان عبوری است که به دیواره رگ‌های فرد وارد می‌شود، شریان‌ها خون را از قلب به سایر قسمت های بدن منتقل می‌کنند. فشارخون به طور معمول در طول روز افزایش و کاهش می‌یابد.

اعداد فشارخون به چه معناست؟

فشارخون با دو عدد اندازه‌گیری می‌شود:

  •  عدد اول که فشارخون سیستولیک نامیده می‌شود، فشار موجود در شریان‌های فرد را هنگام ضربان قلب اندازه گیری می‌کند.
  • عدد دوم که فشارخون دیاستولیک نامیده می‌شود، فشار موجود در شریان‌ها را زمانی که قلب در بین ضربان‌ها استراحت می کند، اندازه‌گیری می‌نماید.

نحوه کار با فشارسنج عقربه ای

اعداد طبیعی فشار‌خون چیست؟

فشارخون طبیعی کمتر از 80/120 میلی‌متر جیوه می‌باشد. میزان خونی که در هر تپش توسط قلب پمپاژ می‌شود و میزان مقاومت دیواره رگ‌ها در برابر جریان خون عبوری تعیین کننده میزان فشارخون هستند، به این صورت که هرچه میزان خون پمپاژ شده توسط قلب در هر تپش بیشتر و رگ فرد باریک تر باشد، میزان فشارخون بالاتر می‌رود.

در واقع فشارخون بالا که هایپرتنشن نیز نامیده می‌شود، میزان فشارخونی است که بالاتر از حد طبیعی باشد. فشارخون افراد، روزانه و براساس فعالیت‌های شخص متغییر می گردد. اگر میزان فشار‌خون سنجیده شده به طور مداوم بالاتر از حد طبیعی باشد، ممکن است منجر به تشخیص فشار‌خون بالا درفرد شود.

هرچه سطح فشارخون فرد بالاتر باشد، خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته بیشتر است. بیشتر پزشکان در صورتی که میزان فشارخون بیماران به طور مداوم 90/140 میلی‌متر جیوه یا بالاتر باشد، فشارخو‌ن بالا را تشخیص می‌دهند.

  • میزان فشارخون نرمال
    دیاستولیک طبیعی کمتر از 80 میلی‌متر جیوه
    سیستولیک طبیعی کمتر از 120 میلی‌متر جیوه.
  • در معرض خطر (پیش فشار خون)
    دیاستولیک: 80-89 میلی‌متر جیوه
    سیستولیک: 120-139 میلی‌متر جیوه
  • فشارخون بالا
    سیستولیک: 140 میلی‌متر جیوه یا بالاتر
    دیاستولیک: 90 میلی‌متر جیوه یا بالاتر

فشارخون بالا یا پرفشاری خون یک مشکل عمده سلامتی بوده و اکثرا در افراد مسن شایع است. شریان‌های هر فرد برای مقابله با بالا و پایین رفتن فشارخون دارای حالت کششی هستند، اما اگر فرد مبتلا به فشارخون بالا باشد، رگ‌ها کشش خود را از دست داده و سفت یا باریک می‌شوند.

باریک شدن باعث می‌شود که مواد چرب (آتروما) موجب مسدود شدن رگ‌های خونی ‌شوند. اگر شریان‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند آسیب دیده و مسدود شوند، می تواند منجر به حمله قلبی شوند. اگر این اتفاق در شریان‌هایی که خون را به مغز شما می رسانند رخ دهد، می‌تواند منجر به سکته مغزی گردد.

یکی از لوازم فیزیوتراپی تشک برقی است که اغلب افراد از آن استفاده می کنند. ما در مقاله تشک برقی چیست به طور کامل در مورد این موضوع صحبت کرده ایم.

علائم و نشانه‌ های فشارخون بالا چیست؟

فشارخون بالا معمولاً هیچ علائم یا علامت هشدار دهنده‌ای ندارد و بسیاری از مردم در صورت دارا بودن فشارخون بالا، از ابتلا به آن آگاه نیستند. اندازه‌گیری مداوم فشارخون تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا است.

نحوه کار با فشارسنج عقربه ای با کلیپ

چه عواملی منجر به فشارخون بالا می‌ شود؟

فشارخون بالا معمولاً با گذشت زمان ایجاد می‌شود. این امر می تواند به دلیل انتخاب‌های ناسالم سبک زندگی مانند عدم فعالیت بدنی کافی و منظم اتفاق بیفتد. برخی از شرایط سلامتی مانند دیابت و چاقی نیز می‌توانند خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش دهند. فشارخون بالا در دوران بارداری نیز ممکن است رخ دهد که فشارخون بارداری نامیده می‌شود، این فشارخون ممکن است پس از زایمان رفع شود یا باقی بماند.

فشار‌خون بالا که به دلیل بیماری دیگری نباشد به عنوان فشارخون اولیه یا اساسی شناخته می‌شود. اگر یک بیماری زمینه ای دلیل افزایش فشارخون باشد، پزشکان این را فشار خون ثانویه می‌نامند. فشارخون اولیه می‌تواند ناشی از عوامل متعددی باشد، از جمله:

  • چاقی
  • مقاومت به انسولین
  • مصرف نمک زیاد
  • مصرف بیش از حد الکل
  • داشتن سبک زندگی بی تحرک
  • سیگار کشیدن

فشارخون ثانویه علل خاصی دارد و عارضه یک مشکل سلامتی دیگر است. بیماری مزمن کلیه (CKD) یکی از علل شایع فشارخون بالا است، زیرا کلیه‌ها دیگر مایعات را فیلتر نمی‌کنند، این مایع اضافی منجر به فشارخون بالا می‌شود. فشارخون بالا همچنین می تواند باعث CKD شود.

انتخاب ویلچر یکی از موارد مهم در راحتی بیمار به شمار می آید . به شما پیشنهاد می کنیم مقاله انتخاب ویلچر مناسب را مطالعه کنید.

سایر شرایطی که می تواند منجر به فشار خون بالا شود عبارتند از:

  • دیابت، به دلیل مشکلات کلیوی و آسیب عصبی
  • فئوکروموسیتوم، سرطان نادر غده فوق کلیوی
  • سندرم کوشینگ
  • هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، اختلال در غدد فوق کلیوی ترشح کننده کورتیزول
  • پرکاری تیروئید یا هیپرپاراتیروئیدیسم که بر سطح کلسیم و فسفر تأثیر می‌گذارد
  • بارداری
  • آپنه خواب
  • چاقی

فشارخون بالا چه مشکلاتی ایجاد می‌ کند؟

فشارخون بالا می‌تواند به اندام‌های حیاتی مانند قلب، مغز، کلیه‌ها و چشم‌ها آسیب جدی وارد کند.

I. سکته قلبی و بیماری‌ های قلبی

فشارخون بالا می‌تواند به شریان‌های بدن آسیب بزند، زیرا باعث کاهش کشش رگ‌ها شده، و این امر موجب کاهش جریان خون و اکسیژن به قلب و در نتیجه ایجاد بیماری قلبی می‌شود. علاوه بر این، کاهش جریان خون به قلب می‌تواند منجر به موارد زیر شود:

درد قفسه سینه که آنژین نیز نامیده می‌شود. حمله قلبی، زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به قلب مسدود می‌شود و عضله قلب بدون داشتن اکسیژن کافی از کار می‌افتد. هرچه جریان خون بیشتر مسدود شود، آسیب بیشتری به قلب وارد می‌شود.

II. سکته مغزی و مشکلات مغزی

فشارخون بالا می‌تواند باعث ایجاد سکته در اثر ترکیدن یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می‌رسانند. سلول های مغز در طول سکته مغزی می‌میرند زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند. سکته مغزی می‌تواند باعث ناتوانی‌های جدی در گفتار، حرکت و سایر فعالیت‌های اساسی شود. سکته مغزی ممکن است باعثه مرگ فرد شود. داشتن فشارخون بالا، به ویژه در میانسالی، با عملکرد شناختی ضعیف تر و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط است.

III. بیماری‌های کلیوی

بزرگسالان مبتلا به دیابت، فشارخون بالا یا هر دو، در مقایسه با افراد بدون این شرایط در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی هستند. اغلب پزشکان جهت سنجش میزان فشارخون، از دستگاه فشارخون استفاده می‌نمایند
دستگاه‌های فشارخون دارای انواع مختلفی هستند که از رایج‌ترین آن‌ها دستگاه فشارسنج عقربه‌ای و دستگاه فشارسنج دیجیتال می‌باشد.

برای یادگیری فشارسنج مدل برسیک به شما پیشنهاد می کنیم مقاله آموزش کار با فشارسنج بازویی بریسک را مطالعه کنید.

دستگاه فشارسنج عقربه‌ ای

یکی از دقیق‌ترین و رایج‌ترین انواع فشارسنج بوده که توسط بسیاری از پزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع فشارسنج دارای گیج فشار، گوشی پزشکی، کاف و پوآر می‌باشد.

دستگاه فشارسنج دیجیتال

این نوع دستگاه دارای یک مانیتور، کاف و شلنگ می‌باشد. انرژی در فشارسنج دیجیتال توسط باطری تامین می‌شود. نحوه استفاده از این نوع فشارسنج‌ها بسیار آسان بوده و در مدت زمان کمی اقدام به سنجش میزان فشارخون فرد می‌نماید. یکی از بهترین انواع فشارسنج عقربه‌ای که بسیاری از پزشکان جهت انجام معاینات اولیه و ثانویه از آن استفاده می‌نمایند، فشارسنج عقربه‌ای بریسک مدلBrisk Hs20c می‌باشد.

فشارسنج عقربه‌ای بریسک مدل Brisk Hs20c نوعی دستگاه فشارسنج آنالوگ حرفه‌ای است. این محصول دارای یک کیف حمل جهت حمل آسان است که تمام اجزای فشارسنج به طور کامل درون کیف جای می‌گیرد.

ویژگی‌ های فشارسنج عقربه‌ ای بریسک مدل Brisk Hs20c

  • جنس فلز گوشی، آلومینیوم سبک
  • دارای گوشی پزشکی
  • دارای کیف حمل
  • دارای پوآر و گیج بزرگ
  • دارای کاف ضد حساسیت با شلنگ رفت و برگشتی
  • ابعاد کاف 7. 27.29 سانتی‌متر
  • دقت اندازه‌گیری بسیار بالا
  • دارای اعداد درج شده بسیار خوانا به روی گیج

کاف در این محصول بازوهایی به قطر 22 سانتی‌متر الی 32 سانتی‌متر را تحت پوشش خود قرار می‌دهد، این امر مو‌جب شده تا این دستگاه مناسب افراد بزرگسال باشد. فشارسنج عقربه‌ای بریسک مدل Brisk Hs20c در وزن 450 گرم به بازار عرضه شده و بسیار سبک می‌باشد. این محصول از دقیق‌ترین انواع فشارسنج عقربه‌ای بوده که کار با آن نیاز به اندکی مهارت دارد.

طریقه استفاده از فشارسنج عقربه‌ ای بریسک مدل Brisk Hs20c

1. در داخل بسته یک سری متعلقات وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان فشارخون فرد را کنترل نمود.
2. یکی از این اجزا کاف دو شلنگ می‌باشد که یک سر آن به پوآر متصل شده و موجب باد شدن کاف به صورت مکانیکی و سر دیگر به گیج دستگاه متصل شده که فشار شخص توسط آن مشخص می‌شود.
3. برای گرفتن فشار با فشارسنج عقربه‌ای به گوشی پزشکی نیاز است که گوشی پزشکی در این محصول با دیگر محصولات دیگر متفاوت می‌باشد. به این صورت که در مرحله اول گوشی خاموش بوده و برای روشن نمودن آن کافیست سر گوشی را یک مرحله بچرخانید.
4. با چرخاندن یک مرحله‌ای گوشی، ضربان نوزاد که سطح صدایی کمتری دارد را می‌توان مورد سنجش قرار داد.
5. با چرخاندن دوباره سرگوشی قادر به سنجش ضربان افراد بزرگسال و با چرخاندن مجدد به حالت اول یعنی قطع صدا باز می‌گردد.
6. همچنین یک سری لوازم جانبی در درون بسته بندی این محصول وجود دارد که شامل سری‌های مختلف گوشی پزشکی می‌باشد.
7. جهت استفاده از این دستگاه در ابتدا دو سر شلنگ را به گیج و پوآر دستگاه متصل نمایید.
8. دقت کنید که برای باد نمودن کاف لازم است پیچ تعبیه شده به روی پوآر را به طور کامل ببندید.
9. کاف فشارسنج را در حالت خالی به روی بازوی فرد مورد نظر ببندید.
10. دقت نمایید که دو شلنگ یک مقدار بالاتر از آرنج و به روی بازوی فرد قرار بگیرد. سپس گوشی پزشکی را برداشته و در داخل گوش خود قرار دهید.
11. سپس سر گوشی را زیر کاف قرار داده به طوریکه روی بازوی فرد قرار بگیرد.
12. پس از بستن پیچ پوآر اقدام به باد نمودن کاف توسط پوآر نمایید.
13. کاف را تا مقداری که عقربه تا عدد دویست بالاتر رود باد نمایید.
14. سپس به آرامی پیچ پوآر را باز نموده تا باد کاف شروع به خالی شدن کند.
15. اولین ضربانی که می‌شنوید نشان دهنده بالاترین فشار فرد و دومین ضربان نشان دهنده پایین‌ترین فشار است.

شما می‌توانید این فشارسنج را با ضمانت بریسک و کارت گارانتی آبی سلامت، از سایت آبی سلامت خریداری نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از فشارسنج عقربه‌ای بریسک مدل Brisk Hs20c و آشنایی با انواع فشارسنج با مشاوران ما در سایت آبی سلامت تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *