قبل از انتخاب ویلچر مناسب و اقدام به خرید آن، در ابتدا بهتر است بدانیم ویلچر چیست و با نکات مهم در انتخاب ویلچر آشنا شویم.
ویلچر و موارد استفاده
ویلچر ها لوازم ساده ای هستند که عموما از چند جزء مانند چرخ و صندلی و … تشکیل می شوند. اما همین وسیله ساده نقشی حیاتی را دز زندگی برخی افراد ایفا میکند،به طوری که بدون آن قادر به انجام امور اولیه ی زندگی خود نمی باشند. همه ما افرادی را دیده ایم که به دلایل مختلف مجبور به استفاده از ویلچر می باشد.به طور کلی ویلچر یک صندلی مجهز به چرخ میباشد که اغلب به عنوان وسیله حمل و نقل برای افرادی که به علت بیماری یا کهولت سن دچار ناتوانی در امر راه رفتن هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع مختلفی از ویلچر وجود دارد که برای انتخاب ویلچر مناسب بهتر است، پس از بررسی انواع مختلف ویلچر اقدام به خرید نمایید.افراد مبتلا به بیماری های اختلال حرکتی ، مشکلات مفصلی و بعضا اعصاب و روان از جمله کسانی هستند که همواره به ویلچر احتیاج دارند. داشتن ویلچر کمک شایانی به این افراد می کند.
تمامی امور مربوط به رفت و آمد این افراد به وسیله ویلچر انجام میگیرد، لذا داشتن یک ویلچر مناسب برای این اشخاص ضروری می باشد اما اطلاع از قیمت ویلچر ساده در هنگام خرید ویلچر بسیار امری حیاطی و ضروری است. همچنین ویلچر ها به عنوان های غیر ضروری نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.مثلا اگر فردی یک پای صدمه دیده داشته باشد یا دارای سرگیجه های مکرر باشد و یا گاها زنان در اواخر دوره بارداری می توانند به طور عادی و یا با عصا حرکت کند،اما برای افزایش ایمنی خود می تواند با ویلچر جا به جا شود.
به همین جهت امروزه مهندسان طراحی و ساخت تجهیزات پزشکی توجه خاصی به تولید این وسیله می کنند. هنگام خرید ویلچر با توجه به نیاز و نوع استفاده باید به نکات مختلفی توجه داشته باشیم.
راهنمای خرید ویلچر دستی
ویلچرهای دستی، صندلیهای چرخداری هستند که با استفاده از نیروی مکانیکی که همان قدرت دست کاربر است، حرکت مینمایند.کاربر با گرفتن دستگیره دور چرخ ها، میتواند صندلی را به جلو، عقب و همچنین به طرفین حرکت دهد.یکی از نکات مهم در انتخاب ویلچر دستی این است که، این ویلچرها دارای دو عدد دسته در سمت پشت صندلی یا همان تکیه گاه بوده و موجب میشود همراه کاربر به راحتی بتواند ویلچر را به حرکت در بیاورد.انواع مختلفی از ویلچرهای چرخدار دستی وجود دارد.
اگر میخواهید طرز استفاده از فشارسنج عقربه ای را بیاموزید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله نحوه استفاده از فشارسنج عقربه ای را مطالعه کنید.
نکات کلیدی در انتخاب ویلچر مناسب:
1. در هنگام خرید به تعداد چرخهای ویلچر دقت نمایید.
2. ویلچرهای دستی در دونوع چهار چرخ و سه چرخ تولید شدهاند.
3. اگر اغلب اوقات نیاز به جابه جایی دارید بهتر است ویلچرهایی با وزن کم و تاشو را انتخاب نمایید.
4. ویلچرهای دستی سبک، برای افراد دارای اضافه وزن و پیمودن مسافتهای طولانی مناسب نمیباشند.
5. یکی از مهمترین ویژگیهای انتخاب یک ویلچر مناسب، میزان استحکام اجزای تشکیل دهنده ویلچر میباشد، که ویلچرهای دستی سنگین برای نگه داشتن وزن بیشتر مناسب تر هستند و معمولاً دوام بیشتری نسبت به ویلچرهای سبکتر دارند.
6. ویلچرهای دستی برای افرادی که میتوانند به طور مستقل از ویلچر استفاده کنند، بسیار مناسب هستند.
7. یکی دیگر از نکات کلیدی در انتخاب ویلچر مناسب این است که فرد دارای توانایی حرکت دادن ویلچر به تنهایی باشد.
با اینحال پیمودن مسیرهای طولانی برای کاربرانی که از ویلچرهای دستی استفاده مینمایند ممکن است دشوار باشد. علاوه بر این، استفاده مداوم از ویلچرهای دستی می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود.برخی از پیلچرهای دستی دارای قابلیتهایی مانند یک عدد ساک در پشت جهت حمل وسایل کاربر و یا یک صفحه سینی مانند میباشند که به کمک آن کاربر میتواند به راحتی بر روی ویلچر غذای خود را میل نماید.
برای انتخاب و راهنمایی برای مارک ویلچر و بهترین ویلچر میتوانید مقاله نوشته شده را مطالعه نمایید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
راهنمای خرید ویلچر برقی
ویلچرهای برقی ویلچرهایی هستند که با باتری کار میکنند و با استفاده از کنترل، کاربر را به سمت جلو، عقب و طرفین به حرکت در میآورند.مهمترین ویژگیهای انتخاب ویلچر برقی این است که این ویلچر فاقد مشکلاتی مانند خستگی کاربر و محدودیت حرکتی میباشد.
نکات کلیدی در انتخاب ویلچر مناسب
- ویلچرهای برقی، سنگینتر و حجیمتر از ویلچرهای دستی هستند.این امر به این علت است که ویلچرهای برقی برای به حرکت درآوردن کاربر، نیاز به باتری و موتور دارند.
- ویلچرهای برقی دارای یک صفحه کلید تعبیه شده به روی دسته ویلچر میباشند.انواع مختلفی از ویلچر برقی وجود دارد که یکی از مهمترین ویژگیهای انتخاب ویلچر برقی، آگاهی از نوع فناوری پیشرفتهای است که ویلچر بر مبنای آن تولید شده است.
بر این اساس، برخی از ویلچرها این امکان را به کاربر میهند تا به راحتی از روی پله بالا یا پایین برود، روی سنگریزه حرکت کنند و حتی برای دسترسی به قفسههای بلند، بالا بیایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تب سنج مقاله تب سنج چیست را مطالعه کنید.
راهنمای خرید ویلچر مخصوص کودکان
ویلچرهای مخصوص کودکان به طور خاص برای استفاده کودکان طراحی شدهاند.ویلچرهای مخصوص کودکان همانند سایر ویلچرها شامل دو نوع دستی و برقی میباشند.یکی از نکات مهم در انتخاب ویلچر کودک، ابعاد صندلی میباشد.تقریبا همه ویلچرهای کودکان دارای صندلیای با ابعاد استاندارد بوده و مناسب استفاده برای کودکان میباشند.برخی از ویلچرهای تخصصی کودکان برای سازگاری با اختلالات حرکتی خاص طراحی شدهاند تا به کودکان کمک کنند، تا به راحتی و به تنهایی از ویلچر استفاده نمایند.
در ویلچرهای اطفال، هدف این است که کودکان به سرعت با استفاده از صندلی خود سازگار شوند و در هنگام استفاده از ویلچر بیشترین احساس راحتی را داشته باشند.بعلاوه، تا حد امکان ویلچرهای کودکان باید به روشی که کودک دوست دارد طراحی شود. ویلچرهای سرگرم کننده و تزئین شده برای کودکان می تواند به اعتماد به نفس کودک در هنگام تعامل با همسالان خود کمک نماید.ویلچرهای برقی مخصوص کودکان دارای نشیمنگاه برقی بوده و این امکان را به کودک میدهد تا در هنگام استفاده از ویلچر، در راحتترین و استانداردترین حالت بنشیند.
راهنمای خرید ویلچرهای سه چرخ
این نوع ویلچر، یکی از انواع ویلچر بوده که دارای سه چرخ است.محل قرار گیری چرخ در این ویلچر به صورت زیر میباشد:
دو چرخ بزرگ در سمت عقب ویلچر و یک چرخ کوچک در قسمت جلوی ویلچر. یکی از مزیتهای این ویلچر نسبت به سایر ویلچرها، امکان حرکت این ویلچر بر روی زمینهایی است که سایر ویلچرها قادر به حرکت نمیباشند.اکثر کاربران ویلچر، زمانی که خود را روی صندلی میبینند، از این واقعیت که نمیتوانند از روی زمینهای چالش برانگیزتر مانند سنگریزه، چمنهای بلند، گل و ماسه مرطوب یا برف فشرده، عبور کنند ناامید میشوند.بنابراین ویلچرهای سه چرخ انتخاب مناسبی برای این دسته از افراد میباشد.
نکات انتخاب ویلچر
برخی از موارد تشخیص یک ویلچر مناسب عبارتند از:
- به حداکثر رساندن توان حرکتی فرد به طور مستقل
- پیشگیری و کاهش آسیب در اندام ها
- حداقل رساندن هزینه های نگهداری
- ابعاد مناسب نسبت به فرد
- نوع نیاز و استفاده
همانگونه که گفته شد هنگام خرید ویلچر باید به نکات زیادی توجه کرد. به طور مثال برای افراد با وزن بالا و یا دارای بیماری های اختلال حرکتی باید ویلچر دارای ابعاد و استحکام مناسب باشد.ویلچری که مقاومت کافی را دارا نبوده و یا به اندازه کافی بزرگ نباشد محیط ناراحتی را برای فرد به وجود می آورد و حتی ممکن است شکسته و صدمات جبران نا پذیری به شخص بیمار وارد بیاورد.
یا برای کسانی که توان حرکت دادن خود به داخل اتومبیل را ندارند ویلچر های تا شو و سبک وزن گزینه مناسب تری می باشند تا بتوانند آن را همه جا همراه داشته باشند.ویلچر های حمامی هم همانگونه که از اسم آن ها پیداست هنگام شست و شو همراه فرد می باشند.
حال به اختصار به شرح نکات در مورد ویلچر می پردازیم.
- به حداکثر رساندن توان حرکتی فرد به طور مستقل: برخی از بیماران توان خود حرکتی ندارند و همواره شخص دومی برای به حرکت دراوردن ویلچر به آن ها کمک می نماید.اما برخی از افراد به صورت دایم یا موقت فقط در قسمت اندام راه رفتن دچار مشکل می باشند.در زمان خرید ویلچر برای دسته دوم بسیار مهم است که به این نکته توجه شود که خود شخص بتواند به سادگی ویلچر خود را به حرکت در بیاورد.
ویلچر نباید خیلی سنگین باشد و چرخ های آن باید به گونه ای باشند که شخص مذکور قادر به حرکت و چرخاندن آنها باشد.در غیر این صورت ،با وجود قیمت بالا تر ، ویلچر برقی به این افراد پیشنهاد می شود.
- پیشگیری و کاهش آسیب در اندام ها: عموما افرادی که از ویلچر استفاده می کنند در روز برای ساعات متمادی بر روی آن می نشینند ، لذا داشتن زیره نرم و مناسب و پشتی استاندارد از بروز آسیب های وارده بر بدن به خصوص ستون فقرات جلوگیری میکند.در هنگام خرید ویلچر های تا شو مشتری حق انتخاب زیادی ندارد و نشیمنگاه و پشتی این ویلچر ها ساده می باشد، اما ویلچر های برقی دارای انواع زیره و پشتی می باشند که با در نظر گرفتن خصوصیات شخص به آن ها پیشنهاد میشود.
- حداقل رساندن هزینه های نگهداری: موردی بسیار ساده اما مهم، در هنگان خرید ویلچر باید در نظر داشته باشیم آیا این ویلچر برای استفاده موقت چند ماه می باشد یا اینکه چند سال از آن استفاده خواهیم کرد.ویلچر ها ممکن است مانند هر چیز دیگر پس از مدتی دچار مشکلات فنی شوند.قیمت چرخ ها و ترمز های ویلچر متغیر هایی می باشند که در هزینه های جانبی دوره استفاده تاثیر می گذارند.
- ابعاد مناسب نسبت به فرد: در زمان خرید ویلچر باید تمام نسبت ها را در نظر بگیریم. پارامتر های قد و وزن هر فرد در مقدار راحتی او موثر می باشد.ویلچر ها دارای ابعاد متفاوتی می باشند و قابلیت تحمل وزن آن ها نیز متغیر است.تقریبا تمامی ویلچر ها تا وزن 90 یا 100 کیلو گرم را تحمل میکنند، اما برای جلو گیری از خطرات و همچنین سالم نگه داشتن ویلچر لازم است تا برای افراد سنگین وزن ویلچر هایی با تحمل وزن بالاتر و ابعاد بزرگتر تهیه شود.
- نوع نیاز و استفاده: تا کنون به نکات مختلفی در باره خرید ویلچر پرداخته ایم.اما یکی از اصلی ترین آن ها نوع مصرف می باشد.اینکه آیا ویلچر را برای استفاده درون منزل یا محیط های بسته میخواهیم یا برای رفتن به داخل کوچه و خیابان؟ ویلچر های برقی راحتی بالایی را برای شخص آسیب دیده فراهم میکنند،صندلی های بزرگ و پشتی های استاندارد نیز به جلوگیری از خستگی کمک میکنند،اما مزیت ویلچر های ساده قابل حمل بودن آن هاست.همچنین باید به مواد اولیه سازنده ویلچر به خصوص نوع چرخ ها توجه داشته باشیم.
چرخ هایی که اسپوک هایی از جنس کربن فیبر دارند بسیار سبک می باشند،البته در هنگام خرید ویلچر باید بدانیم رابطه وزن و قیمت ویلچر رابطه عکس دارند،یعنی معمولا هرچه ویلچر سبک تر باشد قیمت آن بالا تر می رود.ویلچر های خیابانی چرخ های کوچکتری دارند تا اصطکاک کمتری ایجاد کند.چرخ های ویلچر به دو دسته تو پر و بادی تقسیم می شوند.
چرخ های بادی دارای سرعت بیشتر و وزن کمتری هستند،اما امکان پنچری آنها وجود دارد که با توجه به شرایط جسمی افراد مصرف کننده ویلچر تعمیر لحظه ای آن برای آن ها سخت می شود.به طور کلی ویلچرهای دستی و برقی برای افرادی مناسب است که دچار طیف وسیعی از مشکلات حرکتی از جمله قطع عضو، آرتریت، فلج مغزی، فلج اطفال، دیستروفی عضلانی، آسیب نخاعی، اسپینا بیفیدا، سکته مغزی هستند و همچنین افرادی که با افزایش سن مشکلات حرکتی را تجربه میکنند.
فناوریهای کمکی مانند ویلچر، نشان دادهاند که در صورت متناسب بودن با کاربر و محیط کاربر، تأثیر قابلتوجهی بر سطح استقلال و مشارکت افراد دارای معلولیت در اجتماع دارند.استفاده از ویلچر بار مراقبت را کاهش داده و این امکان را به کاربر میدهد تا به تنهایی حرکت نماید، همچنین گزارش شده است که نیاز کلی به خدمات پشتیبانی رسمی را کاهش می دهد.نیاز به ویلچر فقط مربوط به خرید ویلچر نیست، بلکه در مورد افزایش توانایی افراد دارای ناتوانی برای تحرک، سالم ماندن و مشارکت کامل در زندگی اجتماعی است.
ما اغلب توانایی جابجایی در خانه و جامعه خود را بدیهی می دانیم، اما برای افراد دارای معلولیت با اختلالات حرکتی، حتی کوچکترین قدم میتواند مانع از دسترسی آنها به تمام بخش های زندگی خود شود.حرکت به کمک ویلچر توانایی فرد را برای یادگیری، تعامل با دیگران، کسب درآمد و مشارکت در اجتماع افزایش می دهد. ویلچر، کاتالیزور افزایش استقلال و یکپارچگی اجتماعی است، اما به خودی خود یک هدف نیست.
مطالعات نشان دادهاند که فناوریهای کمکی از جمله ویلچر، در صورت مناسب بودن با کاربر و محیط کاربر، تأثیر قابل توجهی بر سطح مشارکتی افراد دارای ناتوانی در حرکت دارد.استفاده از دستگاههای حرکتی، بهویژه ویلچر، فرصتهایی را برای تحصیل و کار ایجاد میکند و به بهبود سلامت و کیفیت زندگی کمک میکند، اما ممکن است بر پیشگیری از سقوط، جراحات، آسیبهای بیشتر و مرگ زودرس نیز تأثیر بگذارد.
وجود انواع مختلف ویلچر که دارای ویژگیهای مختلف و منحصر به فردی میباشند، انتخاب ویلچر مناسب را برای کاربر دشوار مینمایند.مجموعه آبی سلامت با گرد آوری انواع ویلچر و مشاوره مناسب امکان خرید یک محصول خوب و با کیفیت را برای شما فراهم آورده است.شما عزیزان میتوانید در سایت آبی سلامت با تماس با مشاوران ما ویلچری را انتخاب نمایید که به بهترین وجه ممکن، نیازهای فردی شما را برآورده کند.همانطور که گفته شد، در هر نوع ویلچر طیفی از کیفیت و راحتی وجود دارد. ویلچر مناسب کمک های لازم را در حین بهینه سازی سلامت کلی شما ارائه میدهد.
انواع سایز ویلچر و چگونگی انتخاب:
قبل از خرید ویلچر بهتر است با انواع سایز ویلچر و چگونگی انتخاب سایز ویلچر آشنا شوید. به طور کلی شش معیار کلیدی مهم در هنگام انتخاب سایز ویلچر وجود دارد. این شش معیار شامل موارد زیر میشود:
1. ارتفاع صندلی
2. عمق صندلی
3. عرض صندلی
4. ارتفاع تکیهگاه
5. ارتفاع پشت
6. طول زیرپایی
قبل از شروع به اندازهگیری بهتر است فرد را بر روی یک صندلی استاندارد نشانده و از او بخواهید تا حد امکان عمودی بنشیند و باسن خود را در وضعیت خنثی قرار دهد.
در صورتی که درباره واکر به دنبال اطلاعات هستید مطالعه مقاله بهترین نوع واکر را پیشنهاد می کنیم.
- ارتفاع صندلی
در وهله اول برای انتخاب سایز ویلچر باید به ارتفاع صندلی توجه نمایید.ارتفاع صندلی ویلچر بر اساس قد کاربر تعیین میشود.برای محاسبه دقیق ارتفاع صندلی، از پشت پاشنه تا پشت زانو کاربر را اندازهگیری نمایید.نکته مهمی که در هنگام تعیین ارتفاع صندلی ویلچر باید در نظر گرفته شود این است که آیا ویلچر توسط خود شخص حرکت میکند یا به فرد دیگری برای پشتیبانی نیاز دارد.
- عمق صندلی
برای انتخاب سایز ویلچر باید به عمق صندلی توجه نمایید. عمق صندلی نیز به قد کاربر مرتبط است. کاربر قد بلندتر معمولاً به صندلی عمیق تری نیاز دارد.برای محاسبه عمق صندلی، از انتهای ستون فقرات در امتداد پشت ران تا پشت زانو را اندازهگیری نمایید. عمق و ابعاد صندلی کاربر باید به گونهای باشد که بتواند به راحتی بر روی آن جابه جا شود.به طور کلی به اندازه سه انگشت بین جلوی صندلی و پشت زانوی کاربر باید فاصله وجود داشته باشد.
- عرض صندلی
معیار دیگری که در هنگام انتخاب سایز ویلچر باید بدان توجه نمایید، عرض صندلی ویلچر میباشد.عرض صندلی بر اساس ساختار و وزن کاربر تعیین میشود. یک کاربر کوچکتر و لاغرتر به یک صندلی باریکتر نیاز دارد. برای محاسبه عرض صندلی، کاربر را از ناحیه عریضترین نقطه بدن اندازهگیری کنید. معمولاً این ناحیه شامل لگن تا باسن میشود.گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد به جای لگن، رانهای کاربر را اندازه بگیرید. در کاربرهایی با شرایط وزنی متفاوت ابعاد ران میتواند در انتخاب سایز ویلچر تاثیر گذار باشد.
- ارتفاع تکیهگاه دست
ارتفاع تکیهگاه دست یکی دیگر از معیارهای تاثیرگذار در انتخاب سایز ویلچر میباشد.این معیار با ارتفاع رابطه مستقیمی دارد. یک کاربر قد بلند معمولاً به دستههای بلندتری نیاز دارد.برای محاسبه ارتفاع تکیه گاه، از بالای صندلی تا آرنج فرد را اندازه گیری نمایید. قبل از انجام این اندازهگیری، مطمئن شوید که فرد در حالتی که شانههایش در سطح است و وزنش از طریق ساعد که روی تکیهگاه قرار گرفته است، بنشیند.
- ارتفاع پشت
ارتفاع پشتی ویلچر بر حسب نیازهای کاربر متفاوت میباشد.کاربرانی که خود به تنهایی ویلچر را حرکت میدهند به یک تکیهگاه پایینی نیاز دارند که به شانههای آنها اجازه حرکت آزادانه جهت راندن ویلچر را بدهد. بنابراین، این افراد به ارتفاع پشتی کمتری نسبت به افرادی که از صندلی چرخدار رانده شده توسط همراه استفاده میکنند، نیاز دارند.برای محاسبه ارتفاع پشت، از بالای صندلی تا ستون فقرات کاربر را اندازهگیری کنید. اطمینان حاصل نمایید که کاربر تا حد امکان صاف نشسته باشد.
اندازهگیری را در نقطهای از بدن که میخواهید بالای پشتی به آن برسد متوقف کنید.برای کاربرانی که ویلچر خود را به تنهایی می رانند، اندازه ارتفاع پشت معمولاً 4 اینچ یا ده سانت بالاتر از زیر بغل (درست زیر مفصل شانه) است. درصورت مناسب نبودن ارتفاع پشتی فرد تعادل خود را در هنگام استفاده از ویلچر از دست میدهد.
- طول زیرپایی
اگر شرایط کاربر ویلچر به گونهای باشد که هرگز از زیرپایی استفاده نکند، میتوانید از این مرحله صرف نظر کنید.با این حال، اکثر انواع ویلچر دارای نوعی زیرپایی هستند که کاربران میتوانند در صورت نیاز از آنها استفاده کنند. برای انتخاب زیرپایی مناسب بهتر است فاصله نود درجه و عمود در پشت زانو تا کفش کاربر را اندازهگیری نمایید.زیرپایی باید به اندازه کافی بلند باشد تا بتواند طول پای کاربر را در خود جای دهد (این همان چیزی است که برای محاسبه ارتفاع صندلی اندازه گیری کردید). به طور معمول زیر پایی باید 2 اینچ یا پنج سانت از زمین برای ایجاد فاصله مناسب ارتفاع داشته باشد.
این امر موجب جلوگیری از گیر کردن پاهای کاربر به موانع میشود. این شش دستورالعمل را میتوان برای اندازه گیری ویلچرهای برقی، دستی و کاربر فعال اعمال کرد.
انواع سایز ویلچر در صورت داشتن همراه برای حرکت:
در هر صورت برای انتخاب سایز ویلچر، چه کاربر دارای پشتیبان یا چه خود رونده باشد، باید ارتفاع زیرپایی را در نظر بگیرید. ارتفاع زیرپایی مورد نیاز کاربر را، در هنگام اندازهگیری ارتفاع ویلچر لحاظ کنید.به طور معمول، زیرپایی ویلچر باید حدود 2 اینچ یا پنج سانت از زمین فاصله داشته باشد. این ابعاد، فاصله کافی برای جلوگیری از برخورد پای کاربر به موانع کوچک و راحتی در جابهجا شدن از حاشیهها و غیره میدهد. بنابراین، برای کاربرانی که نیاز به زیرپایی دارند، توصیه میکنیم از بلوکهای پا در ارزیابی اندازه استفاده کنند.
اگر به دنبال ویلچر های سایز بزرگ میگردید گروه آبی سلامت آن را در اختیار شما قرار داده است، میتوانید به این ویلچر سایز بزرگ مراجعه نمایید.
نکات مهم در هنگام انتخاب انواع سایز ویلچر و اندازهگیری دقیق
در اینجا چند نکته برای افزایش دقت در هنگام اندازهگیری وجود دارد که بهتر است بدان دقت نمایید.
- از یک متر با نوار سفت استفاده کنید.
یک متر پارچه ای احتمالاً در اطراف بدن خم میشود و اندازههای صحیحی را ارائه نمیدهد. - قانون 90-90-90 میتواند بسیار مفید باشد.
برای استفاده کنندگان از ویلچر با ثبات خوب تنه و بدون مشکل وضعیتی، وضعیت ایده آل نشستن، زمانی که فرد حرکت نمیکند،به این صورت خواهد بود:
- خمیدگی 90 درجه در باسن
- خمیدگی 90 درجه در زانوها
- خمیدگی 90 درجه در مچ پا
پیروی کاربر از این قانون در حین ارزیابی سایز ویلچر میتواند دقت اندازهگیری را در برخی موارد بهبود بخشد. با این حال، مانند اکثر قوانین، استثناهایی وجود دارد!برای مثال، اگر برای یک کاربر فعال ویلچر تجویز میکنید، اغلب بهتر است که پاهای او را به عقب جمع کنید تا قدرت پیشرانه بیشتری داشته باشد.
اندازهگیری دقیق برای انتخاب سایز ویلچر ضروری است.
اگر اندازهگیریهای شما نادرست باشد، با گذشت زمان، این امر میتواند منجر به مشکلات وضعیتی، زخمهای فشاری و مشکلات در مانور ویلچر شود. برخی از ویلچرها دارای اندازه استاندارد کلی بوده، که برای افراد بزرگسال، نوجوان و خردسال طراحی شدهاند. این گونه ویلچرها گاه دارای قابلیت تنظیم ارتفاع بوده و در بیشتر موارد دارای یک اندازه ثابت کلی میباشند.انتخاب مناسب و صحیح سایز ویلچر به کاربر آزادی عمل و راحتی بیشتری در هنگام استفاده از ویلچر را میدهد و موجب جلوگیری از عوارض ثانویه مانند دردهای عضلانی، خمیدگی پشت، خمیدگی شانه و آسیب دیدن پاها میشود.
بنابراین در هنگام خرید ویلچر، اولین اولویت انتخابی فرد باید سایز ویلچر باشد. شخصی سازی سایز ویلچر اغلب به گونهای صورت میگیرد که فرد به دور از هرگونه استرس و با اطمینان خاطر تمام وزن خود را بر روی ویلچر قرار دهد.نکات دیگری که در هنگام انتخاب سایز ویلچر باید بدان توجه نمایید وزن و سن کاربر میباشد.در صورت بالا بودن وزن فرد بهتر است از ویلچر با حداکثر تحمل وزنی بالایی استفاده شود.همچین در صورت پایین بودن سن فرد، خردسال بودن باید ویلچرهای مخصوص کودکان را تهیه نمود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و نحوه انتخاب انواع سایز ویلچر با مشاوران ما در سایت آبی سلامت تماس حاصل نمایید.
برخی سوالات متداول:
نکات کلیدی در انتخاب ویلچر مناسب چیست؟
در هنگام خرید به تعداد چرخهای ویلچر دقت نمایید.- ویلچرهای دستی در دونوع چهار چرخ و سه چرخ تولید شدهاند.-اگر اغلب اوقات نیاز به جابه جایی دارید بهتر است ویلچرهایی با وزن کم و تاشو را انتخاب نمایید.
برای خرید ویلچر مخصوص کودکان چه نکاتی ضروری است؟
ویلچرهای مخصوص کودکان به طور خاص برای استفاده کودکان طراحی شدهاند.ویلچرهای مخصوص کودکان همانند سایر ویلچرها شامل دو نوع دستی و برقی میباشند.یکی از نکات مهم در انتخاب ویلچر کودک، ابعاد صندلی میباشد.