مقالات

10 نکته آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن

قبل از اقدام به خرید و معرفی دستگاه اندازه گیری میزان اکسیژن، در ابتدا بهتر است بدانیم اکسیژن خون چیست و با روش های اندازه گیری میزان اکسیژن آشنا شوید.اکسیژن یکی از انواع عنصر های غیر فلزی است که حجم بیشتری از هوای آزاد را در بر می گیرد.اکسیژن یک عنصر حیاتی بوده که نقش مهمی در سیستم تنفسی موجودات زنده ایفا می کند.اکسیژن از طریق دم وارد سلول های تنفسی موجودات زنده به ویژه انسان ها شده و از طریق خون به سایر بافت ها می رود.تقریبا همه بافت های بدن انسان برای عملکرد صحیح خود نیاز به اکسیژن دارند.

اکسیژن مورد نیاز سلول ها از طریق جریان خون تامین می شود.به همین دلیل میزان اکسیژن خون یک معیار بسیار مهم برای ادامه حیات فرد می باشد.

آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن

اندازه گیری میزان اکسیژن اشباع خون چگونه صورت می گیرد؟

قبل از اندازه گیری میزان اکسیژن در ابتدا بهتر است بدانید اکسیژن اشباع خون چیست.اکسیژن اشباع خون در واقع میزان اکسیژنی است که در هر دم و بازدم و یا با هر ضربان قلب در درون رگ ها در گردش است.اکسیژن خون توسط گلبول های قرمز خون از ریه ها به سمت سایر نقاط بدن حمل می شود.به طور طبیعی بدن توسط مکانیسمی دقیق سطح اکسیژن خون را در محدوده استاندارد نگه می دارد و از این طریق اکسیژن مورد نیاز سلول ها را تامین می نماید.

اندازه گیری میزان اکسیژن خون به صورت مکرر تاثیر مثبتی بر روی سلامتی افراد می گذارد.سطح اکسیژن خون در واقع یک شاخص سلامتی بوده، که بیانگر میزان توزیع اکسیژن خون از ریه به درون رگ ها می باشد.در هر اندازه گیری میزان اکسیژن خون، اگر معیار سنجیده شده در بین 75 تا 100 باشد، سطح اکسیژن خون استاندارد است.در بیشتر افراد معیار اندازه گیری میزان اکسیژن بین دو عدد بالا بر حسب میلی متر جیوه متغییر می باشد.

اگر درباره ویروس کرونا اطلاعات بیشتری میخواهید میتوانید به مقاله نوشته شده ما درباره ی ویروس کرونا مراجعه نمایید.

اندازه گیری میزان اکسیژن خون :

1. آزمایش گاز خون شریانی (ABG)
2. استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر

برای خرید و مشاهده قیمت انواع گن مردانه میتوانید به صفحه گن مردانه وارد شوید و خرید خود را ثبت نمایید و میتوانید برای مشاوره بیشتر با گروه آبی سلامت تماس بگیرید.

اندازه گیری میزان اکسیژن توسط آزمایش گاز خون شریانی :

آزمایش گاز خون شریانی (ABG) سطح اکسیژن و دی اکسیدکربن در خون و همچنین تعادل pH خون را اندازه گیری می کند. در این آزمایش نمونه به جای ورید از شریان گرفته می شود.بسیاری از پزشکان معمولاً از این روش برای اندازه گیری میزان اکسیژن در شرایط اضطراری و خاص استفاده می کنند.آزمایش گاز خون شریانی (ABG) یک نوع آزمایش خون است که برای اندازه گیری سطح اکسیژن و دی اکسیدکربن در خون، به نمونه ای از شریان بدن نیاز دارد.این آزمایش همچنین تعادل اسیدها و بازها را که به عنوان تعادل pH شناخته می شود، در خون بررسی می کند.

بدن به طور طبیعی میزان اکسیژن و دی اکسیدکربن خون را تنظیم می کند، زیرا سطوح پایین اکسیژن خون (هیپوکسمی) می تواند منجر به آسیب به سیستم های اندام فردی، به ویژه مغز و قلب و ایجاد شرایط حاد شود.آزمایش های گاز خون شریانی می تواند به بسیاری از پزشکان کمک کند تا شرایطی را که بر سیستم تنفسی، سیستم گردش خون و فرآیندهای متابولیک بدن بیمار تأثیر می گذارد (چگونه بدن غذایی که می خورید را به انرژی تبدیل می کند)، به ویژه در شرایط اضطراری، تفسیر کنند.

همچنین آزمایشی به نام “تجزیه و تحلیل گازهای خون” وجود دارد که از نمونه خون از هر نقطه در سیستم گردش خون (شریان، ورید یا مویرگ) استفاده می کند.آزمایش گاز خون شریانی (ABG) فقط نمونه خونی از شریان بدن را آزمایش می کند.به آزمایش گاز خون شریانی اغلب، آزمایش گاز خون، گازهای خون شریانی ABG و یا تجزیه و تحلیل گازهای خون نیز گفته می شود.

براى خريد تشک برقى و اطلاع از قيمت تشک برقى موجود در بازار میتوانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.

معرفی دستگاه اندازه گیری میزان اکسیژن

استفاده از دستگاه پالس اکسی متر

یکی از رایج ترین روش های اندازه گیری میزان اکسیژن خون استفاده از دستگاهی به نام پالس اکسیمتر می باشد.جهت معرفی دستگاه اندازه گیری میزان اکسیژن، اغلب افراد پالس اکسیمتر را پیشنهاد می دهند.این دستگاه ها علاوه بر مصارف خانگی دارای مصارف پزشکی نیز می باشند.امروزه با شیوع و گسترش بیماری همه گیر کرونا معرفی دستگاه اندازه گیری میزان اکسیژن و خرید آن به بالاترین حد خود در چند سال اخیر رسیده است.

اگر از آن دسته افراد هستید که آسم دارید و اسپری مصرف می کنید ، می توانید مقاله آموزش کار با اسپری آسم را مطالعه کنید

اکسیژن خون

آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن

قبل از آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن خون در ابتدا بهتر است بدانید پالس اکسیمتر چیست پالس اکسیمتر در واقع یک دستگاه بسیار کوچک پروب مانند بوده که اغلب جهت اندازه گیری میزان اکسیژن خون مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه برحسب شرکت تولید کننده دارای ویژگی های متفاوت و منحصر به فردی می باشد.

  •  جهت استفاده از پالس اکسی متر در ابتدا باتری را در داخل دستگاه قرار دهید.
  •  دکمه ای که جهت روشن نمودن پالس اکسیمتر بر روی دستگاه تعبیه شده است را فشار دهید.
  •  سپس قسمت گیره مانند دستگاه را بر روی انگشت اشاره یا لاله گوش قرار دهید.
  •  بعد از قرار گرفتن دستگاه در نوک انگشت، پالس اکسیمتر به صورت خودکار شروع به اندازه گیری میزان اکسیژن اشباع خون و ضربان قلب می نماید.

کاربرد و نحوه کارکرد مانومتر اکسیژن چگونه است اگر میخواهید بیشتر بدانید به مقاله مانومتر اکسیژن چیست؟ مراجعه نمایید.

برخی از این دستگاه ها قابلیت نمایش میزان خون سنجیده شده به صورت رنگی را دارا می باشند.

  •  سبز نشان دهنده نرمال بودن اکسیژن اشباع خون
  •  زرد محدوده کم خطر
  •  قرمز محدوده پر خطر

بسیاری از پزشکان اندازه گیری میزان اکسیژن خون را به صورت مکرر برای افرادی که به بیماری های تنفسی، قلبی عروقی، کرونا و یا آپنه انسدادی دچار هستند، توصیه می کنند.استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر بسیار مقرون به صرفه تر از آزمایش گاز خون شریانی می باشد.همچنین اندازه گیری میزان اکسیژن خون توسط این دستگاه برخلاف آزمایش خون گاز شریانی بدون درد می باشد.با پیدایش بیماری کرونا در سراسر جهان بسیاری از افراد از این دستگاه جهت اندازه گیری میزان اکسیژن خون فرد در خانه استفاده می نمایند.

استفاده از پالس اکسیمتر به دلیل ساده بودن عملکرد دستگاه، تاثیر مثبتی در روند درمان و کنترل بیماری کرونا نموده است.به همین دلیل بسیاری از مراکز پزشکی و بیمارستان ها از یک دستگاه پالس اکسیمتر قبل از بیهوشی و یا در حین عمل های جراحی برای اندازه گیری مداوم میزان اکسیژن خون استفاده می نمایند.

برای خرید اکسیمتر  و اندازه گیری اکسیژن خون ، میتوانید به لینک پالس اکسیمتر انگشتی مراجعه نمایید.

معرفی اندازه گیری میزان اکسیژن

نکات آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن خون

  1. قبل از استفاده از این دستگاه بهتر است دست های خود را به آب و صابون شسته و ضد عفونی نمایید.
  2. از نبود هیچ گونه آلودگی بر روی انگشت دست و یا پروب دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
  3.  دست های خود را ثابت نگه داشته و از حرکت دادن آن بپرهیزید.
  4.  دست خود را در سطح کمر قرار دهید و آن را آویزان ننمایید.
  5.  بهتر است دست خود را روی میز و یا سطحی صاف قرار دهید.
  6.  از گرمی دستان خود قبل از اندازه گیری میزان اکسیژن اطمینان حاصل نمایید.
  7.  برای گرم شدن دست بهتر است کمی دستان خود را مالش دهید.
  8.  ناخن مصنوعی و یا لاک خود را جهت جلوگیری از اختلال در اندازه گیری میزان اکسیژن خون پاک نمایید.
  9.  قبل از اندازه گیری میزان اکسیژن مطمئن شوید که حداقل در پنج دقیقه اخیر استراحت نموده و فعالیتی نداشته اید.
  10. داشتن حنا بر روی انگشتان دست و یا ناخن مصنوعی موجب اختلال در اندازه گیری میزان اکسیژن می شود، به همین دلیل بهتر است از دستی استفاده نمایید که فاقد حنا و یا لک های دیگر باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با انواع دستگاه اندازه گیری میزان اکسیژن خون با مشاوران ما در سایت آبی سلامت تماس حاصل نمایید.

برخی سوالات رایج:

اندازه گیری میزان اکسیژن خون چگونه صورت می گیرد؟

آزمایش گاز خون شریانی (ABG)- استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر

نکات آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن خون چگونه است ؟

قبل از استفاده از این دستگاه بهتر است دست های خود را به آب و صابون شسته و ضد عفونی نمایید.-از نبود هیچ گونه آلودگی بر روی انگشت دست و یا پروب دستگاه اطمینان حاصل نمایید.- دست های خود را ثابت نگه داشته و از حرکت دادن آن بپرهیزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *